Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podpredseda ČSSD dostal na mítingu päsťou
Zdielať na
Zahraničie

Podpredseda ČSSD dostal na mítingu päsťou

Zdroj: novinky.cz

Bohuslav Sobotka sa stal na predvolebnom mítingu terčom útoku nahnevaného občana

Sobotku následne hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici Brno-Bohnice. Sťažoval sa na bolesti hlavy, ďalšie podrobnosti o svojom zdravotnom stave však podľa hovorkyne nemocnice Anny Mrázovej nedovolil zverejňovať.

Na Sobotku krátko po jeho prejave na mítingu ČSSD v Brne päsťou zaútočil 49-ročný muž, ktorému následne policajti namerali v dychu 1,88 promile alkoholu. Podľa posledných zistení českých médií bol útočníkom zamestnanec brnianskej realitnej kancelárie.

Agentúre Mediafax sa podarilo skontaktovať s jeho synom Miroslavom Dvořákom, ktorý tvrdí, že dôvodom útoku je zlosť otca na úrady. "Otec mal s úradmi dlhodobé spory. Nemyslím si, že by mal niečo osobne proti pánovi Sobotkovi, skôr chcel asi ako občan štátu poukázať na dlhodobé ignorovanie svojej kauzy zo strany polície a štátu," povedal útočníkov syn pre Mediafax.

Podľa poslanca ČSSD Jeronýma Tejca prišiel útočník za Sobotkom s tým, že mu chce ukázať "nejaké dokumenty". Keď sa k nemu politik zohol, udrel ho celou silou päsťou do hlavy.

Sociálni demokrati podľa Tejca po útoku prerušili celú predvolebnú kampaň na južnej Morave.

Zdielať na

Najčítanejšie správy