Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Útočník na gymnáziu v Ansbachu sa postavil pred súd
Zdielať na
Zahraničie

Útočník na gymnáziu v Ansbachu sa postavil pred súd

Študent sa priznal, že chcel pripraviť o život nešpecifikovaný počet školákov

Hovorca nemeckej justície na margo neverejného súdneho konania uviedol, že študent sa priznal, že chcel pripraviť o život nešpecifikovaný počet školákov.

Mladík privodil sčasti ťažké zranenia 15 ľuďom - 13 študentom a dvom pedagógom, kým jeho vyčíňanie nezastavili výstrely privolaných policajtov. Pri akcii vraj necítil ľútosť s obeťami, teraz sa usiluje tento pocit získať na terapii na uzavretom oddelení psychiatrickej liečebne.

Obžalovaný podľa hovorcu spresnil iba niektoré detaily obžaloby, keď napríklad vyhlásil, že nemal v úmysle zabiť zasahujúcich policajtov, ale skôr dúfal, že ho zlikvidujú oni. Po prvý raz sa vraj myšlienkami na samovraždu zaoberal v deviatej triede.

Útočníka prokurátor viní zo 47-násobného pokusu o vraždu, ako aj z trestných činov viacnásobného nebezpečného ublíženia na zdraví, pokusu o zabitie a podpaľačstva.

Obžalovaného považuje prokurátor za nebezpečného pre spoločnosť. Podľa slov štátneho zástupcu Jürgena Kracha možno očakávať, že by sa dopustil ďalších zločinov. Odborný znalecký posudok hovorí, že páchateľ trpí vážnou poruchou osobnosti a je za svoje činy zodpovedný iba limitovane.

Rozsudok v kauze sa očakáva 29. apríla.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy