Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mladík z Ansbachu útok na školu dlhodobo plánoval
Zdielať na
Zahraničie

Mladík z Ansbachu útok na školu dlhodobo plánoval

Pri domovej prehliadke sa v mladíkovej izbe našli písomnosti, ktoré to jednoznačne potvrdzujú

Ako vyplýva z doterajších poznatkov, čin to nebol spontánny, ale dlhodobo plánovaný. Pri domovej prehliadke sa v mladíkovej izbe našli písomnosti, ktoré to jednoznačne potvrdzujú.

Je medzi nimi akýsi kalendárový list, na ktorom je pod dátumom 17.9. napísané slovo Apokalypsa, ale aj posledná vôľa mladíka, ktorý bol, ako vysvitlo, v psychoterapeutickej starostlivosti.

Informácie zverejnili dnes predstavitelia orgánov nemeckej prokuratúry, Gudrun Lehnbergerová a Jürgen Krach. Páchateľ-maturant, ako potvrdila dnešná rekonštrukcia udalostí, najskôr hodil jednu zo zápalných fľašiek do triedy 10b, aby si pred vchodom do nej počkal so sekerou v ruke na školákov a pedagóga na úteku pred plameňmi.

Tam na nich nevyberavo udieral, pričom jednej zo školáčok spôsobil otvorenú fraktúru lebky. Dievča sa naďalej nachádza v ohrození života, celkove traja z ďalších ôsmich zranených vyviazli so šokom, ostávajúci piati utrpeli popáleniny, rezné rany a odreniny. Jedna zo školáčok sa nachádza takisto vo vážnom stave v dôsledku rozsiahlych popálenín.

Ďalšiu zápalnú fľašu hodil mladík do priestorov triedy 9c, tento Molotovov koktail však zlyhal a nevzňal sa. Následne sa útočník zabarikádoval na toalete, kde ho vypátrali privolaní policajti. Tí museli siahnuť po služobnej zbrani, keď mladík zaútočil na jedného z príslušníkov polície nožom.

Páchateľa previezli s vážnymi strelnými poraneniami do nemocnice, kde ho urgentne operovali. Jeho zdravotný stav bol vážny, ale údajne nie život ohrozujúci. V noci sa ďalej zhoršil, čo prinútilo lekárov pristúpiť k ďalšiemu chirurgickému zákroku.

Dnes tak kriminalisti s určitosťou nemôžu rátať s výsluchom útočníka, ktorý sa len v priebehu dňa preberie z narkózy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy