Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
LFŠ: Z Čechov zvíťazila Slovenka! Odniesla si 60-tisícové štipendium
Zdielať na

LFŠ: Z Čechov zvíťazila Slovenka! Odniesla si 60-tisícové štipendium

Neverila som ani ešte neverím, hovorí šťastná Daša

"Len tak som si listovala v programe a našla som, že Vyššia odborná škola filmová v Zlíne pripravila pre prípadných uchádzačov prijímacie skúšky. Tak som si povedala, prečo nie," hovorí Daša, Slovenka, ktorá sa ako jediná môže 60-tisícovým štipendiom (vyše 2300 eur) pýšiť.

V utorok 28. júla, teda štvrtý deň trvania Letnej filmovej školy, presne o 11.00 pripravila VOŠF v Zlíne skúšky pre kohokoľvek, kto si chcel otestovať svoje poznatky z oblasti filmu. Škola však poskytla tiež možnosť pre prípadných uchádzačov podať si prihlášku a následne naostro vyskúšať testy. Odmenou pre toho, kto by získal najvyšší počet bodov, sa malo stať práve štipendium v hodnote 60 000 KČ, ktoré by pokrylo dvojročné štúdium.

Tomáš Farkaš

"Tak som si podala prihlášku na odbor produkcia-réžia," hovorí stále prekvapená Daša. Po teste sa vraj necítila na tú, ktorá by mala dosiahnuť najviac bodov. Naopak, o svojom výsledku pochybovala. "Úplne som to pokašlala."

Preto sa tiež nezúčastnila večerného vyhlasovania výsledkov v kine Hviezda. Práve tam padlo päť mien. Štyri mená umiestnené pod šťastným držiteľom štipendia. A napokon vyhlásil umelecký riaditeľ LFŠ Pavel Bednarík meno Daša Barteková z Bratislavy.

"Dozvedela som sa to na druhý deň telefonicky. Neverila som a stále neverím... ale teším sa a asi aj nastúpim, uvidíme," dodáva šťastná Daša.

Najčítanejšie správy