Polojasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Za rázne potrasenie rukou hrozí právničke rok väzenia
Zdielať na
Zahraničie

Za rázne potrasenie rukou hrozí právničke rok väzenia

Zdroj: Nancy/ilustračné

V správe súdu sa uvádza: "Brewerová držala Keenovú za ruku, šklbala ňou rýchlo hore a dolu, až jej ju skoro vytrhla z kĺbov a takmer spôsobila, že Keeneová spadla na zem."

Až rok väzenia hrozí jednej právničke na Floride, ktorá príliš rázne potriasala rukou inej právničke, až jej spôsobila zranenia ramena. Za tento energický prejav bola obvinená z útoku.

49-ročná Kathy Brewerová Rentasová sa minulý štvrtok zúčastnila súdneho procesu vo veci svojho manžela, ktorý bol obvinený z porušenia skúšobnej doby vo veci šírenia kokaínu a bol odsúdený k 90 dňom domáceho väzenia.

Po procese Rentasová požiadala o stretnutie s asistentkou prokurátora Jennifer Keenovou, aby jej mohla potriasť rukou. "Brewerová držala Keenovú za ruku, šklbala ňou rýchlo hore a dolu, až jej ju skoro vytrhla z kĺbov a takmer spôsobila, že Keeneová spadla na zem," uvádza sa v správe súdu.

Hovorkyňa prokurátora Alicia Valleová povedala, že útok na pracovníka prokuratúry je závažná vec a že Brewerová Rentasová bude dôrazne trestne stíhaná. "Ako právnička to musí vedieť."

Brewerová Rentasová bola na deň zadržaná a potom prepustená na kauciu 100.000 dolárov (2,1 miliónov korún). Má nariadené psychologické vyšetrenie a musí sa držať ďalej od Keeneovej. Pokiaľ bude usvedčená, hrozí jej až ročné väzenie.

Obhajca Brewerovej Rentasovej svoju klientku, ktorá pracuje ako právnička u jednej firmy v Hollywoode, háji tým, že rozhodne nechcela Keenovej ublížiť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy