Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kvôli hrozbe evakuovali plošinu v Stredozemnom mori
Zdielať na
Zahraničie

Kvôli hrozbe evakuovali plošinu v Stredozemnom mori

Zdroj: REUTERS

Britská spravodajská stanica Sky News informovala, že plošine hrozí bombový útok, avšak žiadny oficiálny zdroj informáciu nepotvrdil. Na plošinu bolo poslaných 14 vrtuľníkov a pyrotechnici.

Britské letectvo evakuovalo kvôli údajnej bezpečnostnej hrozbe vyše 500 zamestnancov ropnej plošiny Safe Scandinavia v Severnom mori. Informovali o tom britské médiá, podľa ktorých britské ministerstvo obrany vyslalo na plošinu ukotvenú v mori asi 200 kilometrov od škótskeho Aberdeenu 14 vrtuľníkov a príslušníkov pyrotechnickej jednotky.

Situácia na plošine je podľa agentúr zmätená a zatiaľ prichádzajú protichodné správy, či zariadeniu skutočne hrozil útok alebo nie. Žiadne oficiálne vyjadrenie zatiaľ nebolo oznámené.

Britská spravodajská stanica Sky News informovala, že plošine hrozí bombový útok, žiadny oficiálny zdroj však túto informáciu nepotvrdil. Spravodajská stanica BBC zase uviedla, že sa nejedná o incident s teroristickým podtextom.

Hovorca britského ministerstva obrany iba oznámil, že úrad reagoval na žiadosť o zaslanie pyrotechnického tímu. BBC a ďalšie britské médiá tvrdia, že incident spôsobila prítomnosť neznámej ženy na plošine.

Na záchranných operáciách sa vedľa britského Kráľovského letectva (RAF) podieľali aj členovia škótskej pobrežnej stráže a polície. Celkom 539 zamestnancov vraj záchranári previezli na inú vrtnú plošinu.

Ropná plošina patrí spoločnosti Britannia Operator Limited.

Zdielať na

Najčítanejšie správy