Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vodca libanonskych teroristov sa vyhráža útokmi
Zdielať na
Zahraničie

Vodca libanonskych teroristov sa vyhráža útokmi

Líder teroristickej skupiny Fatah al-Islam sa vyhráža útokmi proti libanonskej armáde po tom, čo minulý rok rozdrvila jeho ozbrojencov v bojoch v utečeneckom tábore na severe Libanonu. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Líder teroristickej skupiny Fatah al-Islam sa vyhráža útokmi proti libanonskej armáde, po tom, čo minulý rok rozdrvila jeho ozbrojencov v bojoch v učeneckom tábore na severe Libanonu.

Shaker al-Abssi povedal, že si praje zomrieť po boku jeho bojovníkov v tábore a zároveň obvinil libanonskú armádu z používania zakázaných zbraní v bojoch, ktoré zničili väčšinu tábora.

Po útokoch miestnej armády vyšetrovatelia skúmali nájdené telá a pokúšali sa zistiť, či pri bojoch nebol zabitý i Abssi. Libanonská armáda vtedy vykonala viacero testov DNA po tom, čo odobrala vzorky z krvi jeho príbuzných.

Vyšetrovateľ následne informoval, že DNA testy potvrdili, že Abssi nebol medzi bojovníkmi zabitými miestnou armádou v tábore Nahr al-Bar.

Libanónske jednotky posilnili kontrolu v tábore 2. septembra. Al-Abssi obvinil Washington, že prisľúbil vojenskému šéfovi Michelovi Suleimanovi (v súčasnosti prezidentskému kandidátovi), že sa stane hlavou štátu, ak bude schopný vyhrať boj v Nahr al-Bare.

"Myslím si, že víťazstvo, ktoré túži Suleiman dosiahnuť, poteší Georga Busha a Židov, nie sú to vari bohovia, v ktorých veríte?," povedal v odkaze libanonskej armáde, ktorú označil za novodobých križiakov.

Abssi bol v neprítomnosti odsúdený k trestu smrti za zabitie amerického diplomata v Jordáne v roku 2002.

Zdielať na

Najčítanejšie správy