Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Súd prepustil údajných teroristov
Zdielať na
Zahraničie

Súd prepustil údajných teroristov

Zdroj: redakcia

Belgický súd dnes prepustil 14 osôb, ktoré polícia v piatok zatkla kvôli údajnému napojeniu na teroristickú sieť Al-Káida.

Belgický súd dnes prepustil 14 osôb, ktoré polícia v piatok zatkla kvôli údajnému napojeniu na teroristickú sieť Al-Káida. Sprísnené bezpečnostné opatrenie však v zemi platí naďalej, informovali tlačové agentúry.
   

"Všetci tí ľudia boli ráno prepustení, pretože proti nim nie sú dostatočné dôkazy," prehlásila hovorkyňa štátneho zastupiteľstva Lieve Pellensová. Doplnila však, že sprísnené protiteroristické opatrenia, ktorá Belgicko v piatok prijalo, zostanú v platnosti po celé sviatky.
    

Belgická polícia v piatok zatkla 14 údajných islamských aktivistov pri odhalení pokusu o oslobodenie istého člena Al-Káidy. Ten bol v roku 2004 odsúdený k desiatim rokom väzenia za prípravu bombového atentátu na kaviareň na americkej vojenskej základni v Kleine Brogel.
    

Belgicko prijalo preventívne protiteroristické opatrenia, napriek tomu, že úrady nemali žiadnu správu o konkrétnej príprave nejakého atentátu. Polícia posilnila hliadky na bruselskom letisku, v staniciach metra a na vianočných trhoch v centre mesta, ktoré sú preplnené nakupujúcimi.

Zdielať na

Najčítanejšie správy