Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Polícia zabavila pašovaný ruský kaviár za milión eur
Zdielať na
Zahraničie

Polícia zabavila pašovaný ruský kaviár za milión eur

Zdroj: kamneed kamneed

V policajnej sieti uviazlo 65 ľudí, ktorí sú vyšetrovaní pre spreneveru a nezákonný obchod.

Talianska polícia zabavila zásielku 160 kilogramov kaviáru prepašovaného do krajiny z Ruska a z Ukrajiny. Odhadovaná cena vyhľadávanej lahôdky, ktorú pašeráci dodávali do niekoľkých luxusných reštaurácií a predajom v Taliansku, presahuje milión eur.
    

V policajnej sieti uviazlo 65 ľudí, ktorí sú vyšetrovaní pre spreneveru a nezákonný obchod. Na čiernom trhu s kaviárom sa len za deväť mesiacov tohto roku otočilo cez desať miliónov eur, čo významne ohrozuje samotnú existenciu niektorých druhov jeseterovitých rýb, tvrdia úrady.
    

Ako zistila talianska polícia, zabavený kaviár získali pašeráci z nezákonne vylovených rýb a na trh sa dostal bez potrebných hygienických a potravinárskych dokladov, a v obaloch s prelepenými nepodarkami.
    

Vyšetrovanie ukázalo, že táto zásielka sa do Talianska dostala cez Nemecko, polícia kaviár zabavila napríklad v známej reštaurácii v Benátkach na severe krajiny a v dvoch lahôdkových obchodoch v Miláne a v Ríme. Podľa talianskych hygienikov znamenala konzumácia tejto potraviny pre spotrebiteľa i zdravotné nebezpečenstvo, pretože neboli ošetrené a uskladnené podľa predpísaných noriem.

Zdielať na

Najčítanejšie správy