Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Brad Pitt postaví domy pre obete hurikánu Katrina
Zdielať na
Zahraničie

Brad Pitt postaví domy pre obete hurikánu Katrina

Zdroj: Adrian Pantea/ilustračné

Pitt sa na projekte s názvom Urobiť to správne (Make it Right) podieľa s filmovým producentom Stevom Bingom. Každý z nich vraj dá na výstavbu nového bývania po päť miliónov dolárov.

Americký herec Brad Pitt sa chystá vybudovať v jednej zo štvrtí New Orleansu, ktorú pred dvoma rokmi zdevastoval hurikán Katrina, 150 nových "zelených domov."

Tie budú určené pre miestnych obyvateľov, ktorých živel pripravil o strechu nad hlavou. Pitt svoj októbrový sľub podľa spravodajskej stanice CNN potvrdil v pondelok na tlačovej konferencii. Zároveň dodal, že prvé rodiny by sa do energeticky úsporných domov mohli nasťahovať už budúce leto.

Pitt sa na projekte s názvom Urobiť to správne (Make it Right) podieľa s filmovým producentom Stevom Bingom. Každý z nich vraj dá na výstavbu nového bývania po päť miliónov dolárov (takmer 100 miliónov korún).

"Uvidíte, ako sa do štvrte vracia život. Ľudia sa tam nasťahujú už koncom budúceho leta," povedal Pitt televízii NBC.

Pitt zároveň vyzval ostatných Američanov, aby na projekt tiež finančne prispeli. Podľa neho je na to, aby sa mohla nanovo ubytovať jedna rodina, treba asi 150 000 dolárov (2,6 milióna korún).

Nové domy majú vyrásť v deviatej mestskej štvrti mesta, ktorá leží priamo na brehu rieky Mississippi. Po hurikáne sa štvrť premenila v jedno veľké smetisko a ani dva roky po prírodnej katastrofe sa tu nezačalo poriadne stavať.

Zdielať na

Najčítanejšie správy