Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
ETA opäť zabíja, prvou obeťou španielsky protiteroristický agent
Zdielať na
Zahraničie

ETA opäť zabíja, prvou obeťou španielsky protiteroristický agent

Pri záťahu proti príslušníkom baskickej separatistickej organizácie ETA zabili dnes v meste Capbreton v juhozápadnom Francúzsku agenta protiteroristickej jednotky španielskej polície. <b>VIDEO: zábery z vyšetrovania</b>

Pri záťahu proti príslušníkom baskickej separatistickej organizácii ETA zabili dnes v meste Capbreton v juhozápadnom Francúzsku agenta protiteroristickej jednotky španielskej polície. Jeho kolega utrpel vážne zranenia.

Potvrdilo to podľa agentúr EFE a AFP španielske ministerstvo vnútra. Španielsky policajt sa stal prvou obeťou ETA od tohtoročného júla, keď táto organizácia  odvolala svoje 15 mesiacov trvajúce prímerie.

Dvaja španielski agenti v Capbretonu v regióne Akvitánia spolupracovali so svojimi francúzskymi kolegami na akcii namierenej proti ETA. Terčom útoku sa stali vo chvíli, keď vychádzali z kaviarne a zamierili ku svojmu autu, ktoré patrilo francúzskemu ministerstvu vnútra.

Podľa agentúry EFE na neho zozadu začali strieľať dvaja ľudia. Jeden zo Španielov bol na mieste mŕtvy, druhého previezli do miestnej nemocnice a je v kritickom stave.

Vyšetrovanie teraz povedie francúzska protiteroristická jednotka. Do Capbretonu teraz mieri španielsky minister vnútra i jeho francúzska kolegyňa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy