Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž, ktorý prepadol kanceláriu Hillary Clinton, sa vzdal polícii
Zdielať na
Zahraničie

Muž, ktorý prepadol kanceláriu Hillary Clinton, sa vzdal polícii

Rukojemnícka dráma v kancelárii prezidentskej kandidátky sa skončila po piatich hodinách. <b>VIDEO: Koniec rukojemníckej drámy </b>

Rukojemnícka dráma v kancelárii prezidentskej kandidátky Hillary Clinton v meste Rochester v americkom štáte New Hampshire sa skončila po piatich hodinách.

Muž, ktorý tvrdil, že má pri sebe bombu, sa nakoniec vzdal polícii. Pravdepodobne mentálne chorý človek, vošiel v piatok okolo 13. hodiny miestneho času (19. hodiny SEČ) do kancelárie senátorky Clinton a zmocnil sa neznámeho počtu ľudí, pričom sa dožadoval kontaktu s bývalou prvou dámou.

Políciu na drámu upozornila mladá žena s niekoľko mesačným dieťaťom, ktorá utiekla z budovy, keď muž do kancelárie vstúpil. Privolaná polícia nasadila hneď svojich vyjednávačov, s cieľom nadviazať s ozbrojencom kontakt.

Podľa údajov svedkov dotyčný vošiel do predvolebnej centrály prezidentskej kandidátky, otvoril kabát a ukázal prítomným k hrudi pripútanú bombu. Senátorka sa v kancelárii nenachádzala. V piatok popoludní mala vystúpiť na zasadnutí Demokratickej strany v štáte Virgínia, svoj prejav však po správach o rukojemníckej dráme zrušila.

Bývalá prvá dáma následne dostala špeciálnu ochranku. Úrady vyslali na pomoc miestnej polícii aj špeciálnu pyrotechnickú jednotku. Polícia evakuovala okolie vrátane kancelárií senátorov Baracka Obamu a Johna Edwardsa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy