Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Súdia Čecha, ktorý brutálne zavraždil neplnoletú
Zdielať na
Zahraničie

Súdia Čecha, ktorý brutálne zavraždil neplnoletú

Zdroj: Dan Foy/ilustračné

Vrah tvrdí, že bol homosexuál a chcel si iba vyskúšať sex so ženou. Po znásilnení dievčatka ho zo strachu pred prezradením dobodal a pohodil v neďalekom kroví.

Súd s 26-ročným Čechom, ktorý v Nemecku koncom augusta znásilnil a ubodal 14-ročné dievča, dnes začal v Bonne. Automechanik Zdeněk H. sa k zločinu, ktorý otriasol nemeckou verejnosťou, priznal po tom, čo ho zatkla polícia. Obžalovanému podľa spravodajskej televíznej stanice N24 hrozí doživotné väzenie. Rozsudok má súd vyniesť 6. decembra.

Súd sa má prípadom zaoberať len tri jednacie dni, pretože vrah sa k činu už v septembri sám priznal. Súd má takto rozhodnúť už len o výške trestu. Zdeněk H. bol obžalovaný zo zbavenia slobody, sexuálneho nátlaku, znásilnenia a vraždy.

Podľa spravodajskej televízie N24 bol dnes v súdnej budove veľký nával, prišlo tiež veľa mladých ľudí. Najbližší príbuzní Hannah sa nedostavili, rodičia iba v rozhlase vyjadrili prianie, aby médiá záležitosť ďalej nerozpitvávali. Nemecké informačné prostriedky ani nezdôrazňujú, že obžalovaným je český občan, niektorí o tejto skutočnosti nehovoria vôbec.

Z bezpečnostných dôvodov bola lavica obžalovaného v súdnej sieni obohnaná pancierovým sklom. Výsluch sa však podľa reportéra N24 doposiaľ odohrával v pokojnej atmosfére. Obžalovaný súdu ticho a občas nezrozumiteľne rozprával o svojom detstve a mladosti, ktoré prežil v Prahe, a znovu sa vrátil i k hrozným podrobnostiam o svojom čine.

Ľudia vraj nechápu najmä motívy pravdepodobného vraha. Ten o sebe tvrdí, že je homosexuál a že si chcel vyskúšať sex so ženou. To, že obžalovaného dohnal k brutálnemu činu sexuálny pud, dnes údajne potvrdil aj jeho obhajca.

Hannah sa stala podľa všetkého len náhodnou obeťou. Bonnské zastupiteľstvo je ale presvedčené, že čin bol dlho pripravovaný.

Večer 29. augusta si potenciálnu obeť vyhliadol na autobusovej zastávke v Königswinteru pri Bonne. 14-ročné dievča sa práve vracalo domov z návštevy svojho kamaráta, keď sa jej násilník vyzbrojený nožom, viazačom káblov a lepiacou páskou zmocnil, zapchal jej ústa, spútal a odtiahol na neďaleké autobusové parkovisko, kam mal prístup. Živil sa totiž ako čistič vozidiel. V jednom z autobusov potom dievča znásilnil.

Až strach z toho, že ho dievča prezradí, ho zrejme doviedol k rozhodnutiu sa ho zbaviť. Dievča vykrvácalo z 12 bodných rán. Jej telo pohodil vrah v kroví na neďalekom pozemku jednej firmy a odišiel na bicykli domov.

Telo Hannah sa našlo po piatich dňoch. Polícia odobrala rôzne vzorky slín od osôb v okolí. Vzorka číslo 21 sa zhodovala so stopami DNA, ktorá sa našla na obeti. Patrila Čechovi, ktorý bol 21. septembra zatknutý vo svojom byte neďaleko Bonnu. Po chvíli sa Zdeněk H. k činu priznal.

Zdielať na

Najčítanejšie správy