Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za vydieranie kvôli Bathory dostali tresty
Zdielať na
Zahraničie

Za vydieranie kvôli Bathory dostali tresty

Zdroj: aic.sk

Za vydieranie Jakubiskovej manželky dostali podmienečné tresty

Obvodný súd pre Prahu 1 dnes udelil filmovým producentom Jánovi Miličovi a Karlovi Lupoměskému za vydieranie producentky Deany Jakubiskovej-Horváthovej podmienečné tresty. Obaja muži sa podľa obžaloby zmocnili kópie pripravovaného historického thrilleru režiséra Juraja Jakubiska Bathory a snažili sa ju predať späť režisérovej manželke za pol milióna českých korún.
    

Milič dostal osemmesačný trest s podmienečným odkladom na 1,5 roka. Lupoměskému, ktorý bol obžalovaný ešte z pokusu o porušenie autorského práva, uložil súd desaťmesačný trest odložený na 20 mesiacov. Rozsudok nenadobudol právoplatnosť, Lupoměský si ponechal lehotu na odvolanie.
    

Lupoměský sa podľa spisu zmocnil filmu začiatkom tohto roku a začiatkom marca sa pokúsil predať časopisu Paparazzi. Novinári ale o kúpu filmu nemali záujem. Spolu s Miličom sa tak vraj obrátil priamo na Jakubiskovu-Horváthovu s tým, že jej kópiu a ďalší filmový materiál na štyroch nosičoch DVD predajú späť za pol milióna korún. Neskôr požadovanú čiastku znížili na 450.000 českých korún. Jakubisková-Horváthová ale všetko oznámila polícii.

Na dohovorenú schôdzku tak DVD priniesol Milič, ktorý od manželky režiséra Jakubiska prijal sľúbenú čiastku. Vzápätí ich ale zadržali kriminalisti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy