Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Santa Claus musí schudnúť
Zdielať na
Zahraničie

Santa Claus musí schudnúť

Zdroj: Bob Reck/ilustračné

To preto, aby nedával zlý príklad deťom. Podľa zistení lekárov bude totiž do roku 2050 viac než 50 percent Britov obéznych.

Santa Claus vraj musí pred tohtoročnými Vianocami zhodiť pár kíl - a to preto, aby nedával zlý príklad deťom. Tradičný hrdina detských sŕdc sa vždy pýšil oblým bruškom. Bossovia nákupných centier v Británii však vydali nekompromisný pokyn: utekaj do fitness centra a zhadzuj kilá! Pravdepodobne ich presvedčili najnovšie zistenia lekárov, že do roku 2050 bude viac než 50 percent Britov obéznych.

Hypermarket Bluewater v meste Greenhithe zašiel dokonca tak ďaleko, že založil santovský výcvikový tábor pre nováčikov, píše denník Daily Mail.

"Santa je tu už roky, ale spoločnosť sa zmenila a náš Santa Claus musí byť jej odrazom. V tábore pre nováčikov sa bluewaterský Santa dostane do formy, takže môže slúžiť za vzor deťom, ktoré ho zbožňujú. Bude to stále ten roztomilý, zábavný starček, ale bude v lepšej kondícii a bude tiež zdravší," povedal hovorkyňa hypermarketu.

Napriek tomu, že deduško v červenom oblečení s bielou bradou vraj spáli rozdávaním darčekov 600 kalórií za hodinu, problém tkvie v chutných vianočných koláčoch s kandizovaným ovocím, ktorými ho deti ponúkajú. Keby zjedol každý koláč, ktorým ho deti v Británii obdarujú, pribral by vraj neuveriteľných 300 ton.

Zdielať na

Najčítanejšie správy