Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Čokoládoví maniaci majú zraz v Paríži
Zdielať na
Zahraničie

Čokoládoví maniaci majú zraz v Paríži

Zdroj: Bethany L King/ilustračné

V Paríži dnes začal slávny Salón čokolády.

Pod chvályhodným heslom Čokoláda pre všetkých začal dnes v Paríži už 13. ročník miestneho Salónu čokolády.

Svoje lákavé výrobky na ňom predstavuje asi 400 výrobcov čokolády z Francúzska i ďalších kútov sveta.

Čestné miesto tento rok patrí Latinskej Amerike, ktorého farby háji Mexiko, Brazília a Venezuela.

Čokoláda je na salóne prítomná vo všetkých možných podobách, od tabuliek cez bonbóny, nápoje a zákusky až napríklad po voňavky alebo depilačné zmesi.

Účinnost jednej z nich je možné vyskúšať hneď na mieste.

Už tradičným exponátom sú čokoládové róby, ktoré budú denne predvádzať manekýnky na módnych prehliadkach. Na poslednej z nich, v pondelok, túto úlohu na seba prevezmú tanečnice zo slávneho parížskeho kabaretu Crazy Horse.

Medzi tvorcami modelov sú napríklad salóny Ines de la Fressange, Stella Cadente alebo Kavany, ktorý nedávno založil bývalý francúzsky futbalista Christian Karembeu, manžel slovenskej modelky Adriany Sklenaříkovej.

Svoje recepty tu predstavujú najlepší francúzsky čokoládníci, nechýbajú ani prednášky na rôzne témy spojené s čokoládou. Sestra Joëlle z opátstva v Igny dnes napríklad rozoberala tému Opátstvo a čokoláda.

Úspech salónu je dopredu zaručený, pretože čokoláda patrí vo Francúzsku medzi najobľúbenejšie pochúťky. Aspoň občas si na nej pochutí 94 percent Francúzov, 70 percent si ju dopraje najmenej jedenkrát týždenne a celá tretina aspoň raz denne.
    

Zdielať na

Najčítanejšie správy