Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Demokrati chcú, aby Gore opäť kandidoval na prezidenta
Zdielať na
Zahraničie

Demokrati chcú, aby Gore opäť kandidoval na prezidenta

Priaznivci nositeľa Nobelovej ceny za mier sú nadšení, chcú, aby Al Gore kandidoval opäť na prezidenta

Piatkové udelenie Nobelovej ceny za mier bývalému viceprezidentovi Albertu Goreovi nadchlo jeho priaznivcov natoľko, že tisíce ľudí z tábora demokratov ho začalo presvedčovať, aby sa znovu pustil do boja o prezidentské kreslo vo voľbách na budúci rok.

Osoby v bezprostrednom Goreovom okolí si však nemyslia, že by sa 59-ročný ekologický aktivista chcel do politického súperenia opäť vracať, napísala agentúra Reuters.

Gore v piatok na svoj úspech reagoval prehlásením, že chce využiť prestížne ocenenie k tomu, aby svetu ešte viac priblížil, nakoľko je riešenie globálnych klimatických zmien naliehavé.

O možnosti zviesť sa na vlne väčšej popularity kandidatúrou na prezidenta sa ale vôbec nezmienil - podľa svojich obdivovateľov ale ani túto možnosť vlastne nevylúčil.

Goreovi stúpenci na stránkach www.draftgore.com tvrdia, že ocenenie posilní obrovskú vlnu podpory pre množiace sa žiadosti, aby sa o prezidentskú funkciu – hoci s oneskorením - usiloval.

Goreovi poradcovia však tvrdia, že žiadne podobné plány nemá a že je úplne zahltený problémami globálneho otepľovania a kampaňou za obmedzenie jeho pokračovania a jeho následkov.

Gore, ktorý bol viceprezidentom po boku prezidenta Billa Clintona, prehral vo voľbách z roku 2000 so súčasným prezidentom Georgeom Bushom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy