Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výbava vodičov - nôž, sekera, slzný plyn
Zdielať na
Zahraničie

Výbava vodičov - nôž, sekera, slzný plyn

Zdroj: richardmasoner

Poľskí vodiči sú najnedisciplinovanejší v Európskej únii a jazdia so zbraňou.

Vodiči v Poľsku patria podľa správy Európskej únie medzi najmenej disciplinovaných v Európe. Najväčšiu agresivitu na diaľniciach prejavujú zrejme v hlavnom meste. Sú rýchli a už i ozbrojení. K ich výbave ako zistil denník Žycie Warszawy, patrí nôž, kladivo, slzotvorný plyn alebo sekerka.

Jazda hlavným mestom patrí medzi jedno z najviac stresujúcich zážitkov v každodennom živote obyvateľov. Vodičom, ktorí musia stáť niekedy i hodiny v zápchach, vyhýbať sa dieram na diaľniciach či pozorne sledovať, ako sa správajú ostatní ľudia za volantom, často pretečú nervy.

Pred nedisciplinovanými vodičmi varuje aj České veľvyslanectvo vo Varšave na svojej internetovej stránke. "Informujeme o zásadnej nedisciplinovanosti miestnych vodičov a nedodržiavaní elementarných pravidiel jazdy na diaľnici. Je na nich často vyjazdené hlboké koľaje sťažujúce jazdu, ktoré sú pri daždi nebezpečné," upozorňuje ambasáda.

Ľuďom sa odporúča, aby sa v automobiloch zamykali. Varšavskí vodiči sa rozhodli brániť proti iným po svojom. Paleta vybavení ich áut je široká, a to od nohy od stola, cez valček a policajnú pálku po sekerku.

Denník vyspovedal niekoľkých vodičov. Zbraň v podobe nejakého nástroja vozí široká skupina ľudí, v ktorej sú vysokoškolskí študenti, remeselníci i profesionálni vodiči. Ľudia, ktorí sa boja, hoci nemali doteraz na diaľnici žiadnu zlú skúsenosť. Ozbrojení rôznymi nástroji sú aj taxikári i vodiči nočných autobusov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy