Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia hľadá pedofila
Zdielať na
Zahraničie

Polícia hľadá pedofila

Zdroj: Reuters

Polícia vyhlásila celosvetové pátranie, aké nemá obdoby. Jeho iniciátormi sú Nemci a do pátrania sa už zapojili aj ich slovenskí kolegovia. Cieľom je nájsť nebezpečného pedofila.

Medzinárodná policajná organizácia Interpol vyhlásila celosvetové pátranie, aké ešte nikdy doteraz nevyhlásila. Usiluje sa tak nájsť nebezpečného pedofila. Nevie, o koho presne ide, ale zverejnila jeho podobu. Po mužovi pátrajú aj na Slovensku.

Nemecká polícia sa týmto spôsobom obracia nielen na svojich kolegov po celom svete, ale aj na verejnosť v ostatných krajinách. Usiluje sa takto chytiť muža, ktorého viní zo sexuálneho zneužívania detí. Mužovo konanie sa podarilo odhaliť prostredníctvom obrázkov zverejnených na internete. Napriek tomu, že fotografie boli digitálne pozmenené, aby nebolo možné odhaliť skutočnú mužovu tvár, nemeckým policajným špecialistom sa v spolupráci s odborníkmi z Interpolu podarilo získať obrázky, ktoré ho identifikujú.

Interpol sa takýmto spôsobom obrátil na verejnosť celého sveta, lebo doteraz sa mu nepodarilo muža nájsť. A to napriek tomu, že najskôr po ňom pátrali „členské“ národné polície Interpolu. Vyšetrovatelia preto teraz žiadajú o pomoc aj verejnosť všetkých 186 krajín, ktoré sú do Interpolu začlenené, vrátane Slovenska.

Fotografie hľadaného muža majú k dispozícii národné sekcie Interpolu vo všetkých krajinách, ale okrem toho sú umiestené aj na internetových stránkach www.interpol.int. Ktokoľvek, kto má zaujímavé informácie o mužovi na nich by sa mal okamžite obrátiť na národnú políciu, alebo na oddelenie samotného Interpolu.

Prvé fotky muža sa nemeckým policajtom dostali do rúk v roku 2004. Najskôr preverovali napojenie na jeden vietnamský hotel, ktorého reklama bola na opačnej strane, čo však neviedlo k úspechu. Ďalšie fotografie ktosi urobil niekde pod holým nebom v Kambodži, pričom miesto spoznali tamojší policajti. Interpol potom analyzoval množstvo podobných fotografií a hľadal spojenie medzi nimi, pričom sa zameral aj na také detaily, ako boli tapety na stenách, ak to boli fotky vnútri.

Dokopy sa podobizeň muža podľa Interpolu nachádza na asi 200 fotografiách, na ktorých zneužíva 12 mladých chlapcov. Vyšetrovatelia predpokladajú, že vznikli vo Vietname a Kambodži v rokoch 2002 a 2003.

Zdielať na

Najčítanejšie správy