Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pražský dopravný podnik v sobotu otestuje SMS službu
Zdielať na
Zahraničie

Pražský dopravný podnik v sobotu otestuje SMS službu

Zdroj: Peter Rukavina

Vybrané spoje si cestujúci budú môcť otestovať SMS-kou.

Cestujúci v pražských trolejbusoch si budú môcť už zajtra vyskúšať novú službu, ktorá im prostredníctvom správ SMS poskytne informácie o príjazde vybraného spoja do zastávky.

Testovacia prevádzka sa uskutoční v rámci Dňa otvorených dverí a zákazníci za každú správu zaplatia podľa tarify svojho mobilného operátora. Povedala pre ČTK Eva Dydová z Dopravného podniku mesta Prahy.

Záujemca odošle SMS v stanovenom tvare na telefónne číslo Dopravného podniku a obratom mu príde správa s informáciou, za ako dlho trolejbusová linka príde. 
 

Nová služba by mala naviac zohľadňovať i prípadné zdržanie vozidla na trase a ukazovať tak reálny príjazd trolejbusu na zastávku. "Chceme vyskúšať, do akej miery by mala cestujúca verejnosť záujem o podobnú informačnú službu," uviedol riaditeľ marketingu a komunikácie Jan Svoboda s tým, že na základe výsledkov sa podnik bude rozhodovať ďalej.     

Dopravný podnik uviedol vo svojej tlačovej správe zoznam 15 zastáviek, na ktorých je možné v sobotu obdržať informácie prostredníctvom SMS o príjazde. Sú medzi nimi I.P. Pavlova, Karlovo námestie, Andjel, Staromestská, Hradčanská, Palmovka alebo Sídlisko Barrandov. 
   

Zdielať na

Najčítanejšie správy