Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šialenec zabíjal na úrade práce, utiekol na bicykli
Zdielať na
Zahraničie

Šialenec zabíjal na úrade práce, utiekol na bicykli

ASHBURTON / V novozélandskom Ashburtone sa odohral krvavý útok. Neznámy šialenec vtrhol na úrad práce, zastrelil dve pracovníčky a tretiu osobu vážne zranil. Páchateľ potom nasadol na bicykel a z miesta činu ušiel.

Novozélandská polícia nasadila do pátrania po nebezpečnom strelcovi stovky mužov. Miestnych obyvateľov vyzvala, aby neopúšťali domovy. Muži zákona následne uskutočnili záťah v okolí rieky, prehľadali podozrivý dom, no šialeného strelca tam nenašli.

"Mal na sebe maskáče a tvár si zakrýval kuklou, vyzbrojený je najmenej jednou puškou, žiadame všetkých, aby sa k nemu nepribližovali," tvrdí hovorca polície. Z násilného činu podozrievajú istého bezdomovca. V posledných týždňoch s ním publikovali rozhovory v novozélandských novinách.

Žil v stane

Sťažoval sa v nich, aké má problémy so začlenením sa do normálneho života. Napísal aj novozélandským poslancom. Muž pôvodne pracoval v austrálskej bani. Po návrate do rodného mesta sa mu ale nepodarilo získať ubytovanie od štátu a začal žiť v stane.

"Všetci sa pýtajú, prečo. Každý deň Novozélanďania prichádzajú do práce do vládnych budov a ich blízki čakajú, že sa vrátia domov. V tomto prípade sa tak nestalo a súcitím s príbuznými obetí. Urobíme všetko preto, aby sme dolapili páchateľa," informuje premiér John Key.

Policajtom sa útočníka podarilo zadržať po sedemhodinovom pátraní. Muža už umiestnili do väzby.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy