Skoro jasno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Smrť na stanici. Ľudia jedli a starčeka si nevšímali
Zdielať na

Smrť na stanici. Ľudia jedli a starčeka si nevšímali

PARDUBICE / Ľudská nevšímavosť je v Čechách povestná, nielen tam. Všetci sme naučení starať sa o seba, aby sme sa náhodou nedostali do problémov. Pomôže len málokto – a práve to stálo starého muža z Pardubíc život. Na stanici sa začal dusiť, ľudia okolo neho chodili a nikto mu nepomohol.

Starší muž si na stanici pravdepodobne chcel zjesť desiatu. Hneď prvé sústo mu však zaskočilo a muž sa začal dusiť. Bezradne sa prechádzal po hale, snažil sa všetko rozdýchať.

polícia Pardubice

Po chvíli ale si sadá na lavičku a postupne upadá do bezvedomia. Až päť minút po začiatku problémov si ho konečne niekto všíma a po ďalších štyroch minútach sa začína s prvou pomocou.

Pozrite si reportáž o tragédii:

Pán bol modrý

Lukáš Kamaryt, strážnik v civile sa náhodou objavil v hale, so svojou malou dcérou na ramenách. Skupina ľudí pri jednej z lavíc ho ihneď zaujala. Dcéru odložil a okamžite zahájil oživovacie pokusy – vtedy bol starší pán doslova modrý. Neskôr prichádza sanitka a všetko preberajú záchranári. Píše o tom portál Blesk.cz.

polícia Pardubice

Muža sa síce podarilo rozdýchať, pri prevoze do nemocnice ale zomrel. 
"Hovorím si, že na to nesmiem myslieť takto, ale ak by sme vyrazili na tú stanicu o niekoľko minút skôr, tak sme ho mohli zachrániť. Ak by niekto pomohol, mohol žiť, ale všetci sa len pozerali, ako zmodrieva. Asi to tak je dnes bohužiaľ normálne," povedal Lukáš Kamaryt serveru deník.cz  nepokúšal upútať pozornosť ostatní ľudí v hale.

Po stanici sa prechádzal, potom si sadol. Ak by bol jeho boj o život hlasnejší, ľudia by sa prinajmenšom otáčali.

polícia Pardubice

Súvisiace články

Najčítanejšie správy