Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tajné laboratória Google. Robot pôjde za vás do práce
Zdielať na
Veda a technika

Tajné laboratória Google. Robot pôjde za vás do práce

Zdroj: ISIFA

Chladničky pripojené na internet, ktoré objednajú potraviny! Váš tanier môže hlásiť na sociálnej siete, čo večeriate. Váš robot môže ísť do kancelárie, zatiaľ čo vy zostanete doma v pyžame.

Toto je len hŕstka zo snov, za ktorými stoja zamestnanci Google X, tajného laboratória, kde Google pracuje na stovke nápadov, ktoré môžu spoločnosti zaručiť hviezdnu slávu. Rozhovory, ktoré viedol denník The New York Times, o tomto zozname vypovedali viacerí zasvätení. 

Utajenie najvyššieho stupňa

Niektorí pracujú priamo v laboratóriu, iní na ďalších pozíciách v Googli a časť z nich bola s projektom oboznámená. Nikto však nechcel nechať zverejniť svoje meno, pretože Google drží tento projekt natoľko v utajení, že mnohí zo zamestnancov spoločnosti ani netušia, že nejaké podobné laboratórium existuje.

Pokus o prelomový výskum

Vo väčšine spoločností amerického Silicon Valley inovácia znamená vyvíjanie online aplikácií alebo reklám, avšak Google sa považuje za niečo iné. Laboratórium odráža ambície spoločnosti, ktorá sa pokúša o prielomový výskum a vývoj, chce pokračovať v tradícii firmy Xerox PARC, ktorá v 70. rokoch minulého storočia vyvinula moderný osobný počítač.

Zaujal vás tento článok? Viac si prečítate na stránke akcie.sk

Zdielať na

Súvisiace články