Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kostolom odzvonilo. Modlitba sa dá kúpiť cez internet!
Zdielať na

Kostolom odzvonilo. Modlitba sa dá kúpiť cez internet!

Zaneprázdnení veriaci už nemusia chodiť do kostola. Modlitbu si môžu pohodlne objednať cez internet. S takouto novinkou prišla pravoslávna cirkev v Rumunsku, ktorá na svojej webovej stránke ponúka celé spektrum modlitieb za poplatok.

Zdravie, šťastie, lásku či úspech v práci. Toto všetko si môžeme poistiť modlitbou. K Bohu sa však nemusíme ani len priblížiť. Vzdialenosť medzi nebom a zemou skrátil internet.

Modlitby sa dajú objednať on-line. Názory na tento výdobytok modernej doby sú rôzne. Niektorým sa pozdáva, iní tvrdia, že to nie je normálne. Získal si najmä mladých ľudí. Niektorí si naopak dokonca myslia, že sa vraciame do čias, keď sa kupovali odpustky.

Farár, ktorého sme oslovili nenamieta. Varuje však, že sa stráca blízkosť s Bohom. Paradoxom tejto nezvyčajnej novinky je, že veriaci si môžu objednať modlitbu aj ako ospravedlnenie za to, že do kostola nechodia. Šetrením nášho drahocenného času však aj podľa odborníkov v podstate okrádame iba sami seba. Modlitba je totiž sérom na stres.

Isifa

Súvisiace články