Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalší vírus šíriaci sa Facebookom. Používate túto aplikáciu?
Zdielať na

Ďalší vírus šíriaci sa Facebookom. Používate túto aplikáciu?

BRATISLAVA / Na Slovensku využívajú služby Facebooku 2 milióny ľudí. Dennodenné sme pripojení online, a preto sa môže ľahko stať, že sa staneme obeťami vírusov. Jeden taký momentálne koluje cez aplikáciu Facebook Lite. Aplikáciu, ktorá je vhodná najmä pre menej výkonné mobily.

Je to vírus, ktorý vám môže ukradnúť vaše dáta, alebo nainštalovať iné škodlivé aplikácie bez akéhokoľvek povolenia, píše techviral.net.

Facebook Lite firma ponúkla uživateľom, ktorí sa sťažovali na spotrebu zdrojov. Je k dispozícii len na niektorých trhoch. Ale skutočnosť, že je k dispozícii iba na niekde, vedie k šíreniu škodlivého. Používatelia, ktorí majú záujem vyskúšať túto ľahšiu verziu sú nútení hľadať inštalačný súboru, získaný na internete. Často z nespoľahlivých webových stránok.

Blog Malwarebytes Lab upozorňuje na novú verziu tejto aplikácie, ktorá nemá nič spoločné s originálnou aplikáciou a prostredníctvom škodlivého softvéru kradne informácie od užívateľov. Informácie o ID telefónu, verzii Androidu, modeli telefónu či polohu ďalej posiela na vzdialené servery. Najnebezpečnejšie je, že bez vášho vedomia nainštaluje rôzne aplikácie. 

Súvisiace články