Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž obetoval Teslu, aby zachránil iného vodiča. Opravu bude mať zadarmo
Zdielať na

Muž obetoval Teslu, aby zachránil iného vodiča. Opravu bude mať zadarmo

MNÍCHOV / Ako hrdina je oslavovaný nemecký vodič, ktorý na diaľnici pri Mníchove stretol medzi pruhmi kľučkujúci Volkswagen. Keď sa k nemu priblížil, všimol si, že vodič je v bezvedomí. Dlho neváhal a so svojím vozidlom Tesla Model S pred auto najazdil a začal brzdiť, kým obe autá nezastavili. Vodičovi tým dosť možno zachránil život a od šéfa automobilky Tesla má navyše sľúbenú bezplatnú opravu svojho vozidla.

K incidentu došlo v pondelok večer na diaľnici číslo deväť. Štyridsaťjedenročný Manfred Kick chcel zistiť, prečo sa vodič Passatu správa tak podivne, a najazdil vedľa neho. Vo vnútri vozidla zbadal muža, ktorý očividne potreboval lekársku pomoc. Hlava mu visela dole, ruky mal mimo volant.

"Musel som to auto nejako zastaviť. Keby som to neurobil, stále by išlo ďalej," vysvetľoval Kick pre Münchner Merkur. Auto preto predbehol a začal mierne spomaľovať, až kým sa Passat neoprel o jeho zadný nárazník. Potom brzdil tak dlho, kým obe vozidlá nezastavili pri stredových zvodidlách. Vodičovi potom poskytol prvú pomoc. Na mieste zastavili ďalší ľudia, ktorých Kick požiadal, nech zavolajú záchranku.

dorazila onedlho a 47-ročného muža, ktorý utrpel mŕtvicu, previezla do nemocnice. Polícia v utorok uviedla vo vyhlásení, že je v stabilizovanom stave, píšu novinky.cz.

https://twitter.com/elonmusk/status/831972613912080384

Súvisiace články