Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lietadlo Malaysian Airlines núdzovo pristálo, horel mu motor
Zdielať na

Lietadlo Malaysian Airlines núdzovo pristálo, horel mu motor

MELBOURNE / Lieetadlo spoločnosti Malaysia Airlines núdzovo pristálo v austrálskom meste Melbourne, údajne pre problémy s motorom. Informovali o tom austrálske úrady.

Let číslo 148 odštartoval o 14:16 miestneho času (6:16 SELČ) z melborune na cestu do malajzijskej metropole Kuala Lumpur.

Za niekoľko minút pilot pre technické problémy požiadal o povolenie na núdzové pristátie. Na palube Airbusu 330 bolo podľa tamojších médií 300 ľudí.

Požiar motoru

"Pilot požiadal o núdzové pristátie po tom, čo mu prístroje v kokpite ohlásili požiar motoru," citovala agentúra Reuters hovorcu úradu kontroly leteckej dopravy Airservices Australia.

"Let MH148 z Melbourne do Kuala Lumpur pristál bez problémov. Nikto nebol zranený," uviedla podľa agentúry AP hovorkyňa melbournského letiska Anjna Gillett. 

Technický bankrot

Firmu Malaysia Airlines minulý rok postihli dve katastrofy a 1. júna spoločnosť oznámila, že "technicky zbankrotovala". Jej dedičstvo preberie nová spoločnost, ktorá by mala zachovať zostávajúce lety. V súčasnosti firma funguje len vďaka dotáciám vlády.

Lietadlo, ktoré zmizlo minulý rok v marci, sa doteraz nenašlo. Pátracie tímy ho na dne oceánu hľadajú už viac ako rok. Nejasnosti kolujú aj okolo prípadu letu MH17, ktorý sa zrútil na Ukrajine. Z jeho zostrelenia sa navzájom obviňujú ukrajinská armáda na jednej strane a proruskí separatisti a Rusko na strane druhej.

Hľadanie po lietadle letu MH370 pokračuje. Loď, ktorá je určená na hľadanie lietadla bola minulý týždeň. Transport Safety Bureau vyhlásilo, že zlé počasie poškodilo nosný rám na zariadení Towfish, ktoré používa sonar na mapovanie Indického oceánu pri hľadaní trosiek lietadla.

Súvisiace články