Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vitajte na palube zlatej superjachty veľkej ako ropný tanker
Zdielať na

Vitajte na palube zlatej superjachty veľkej ako ropný tanker

ABÚ DHABÍ / Prázdniny strávené na jachte znejú vskutku úžasne. Ale viete si predstaviť prázdniny na jachte veľkej ako ropný tanker?

Lyžiarsky svah, ktorý dosahuje výšku štyroch poschodí, obrovský vnútorný bazén, pristávacia plocha pre päť helikoptér a množstvo ďalšieho luxusu.

To je nový projekt z dielne rakúskej firmy Motion Code Blue. Tá sa plánuje obrátiť na miliardárov v Perzskom zálive, ktorí by sa radi popýšili luxusným plavidlom.

Imara = emirát

Novinka by mala byť o rovných sto metrov dlhšia ako obrovská superjachta Azzam, ktorú vlastní kráľovská rodina z Abú Dabí. Tá meria "len" 180 metrov, píše The Daily Mail.

Bizarný dizajn jachty pripomína ropný tanker. Nesie názov Imara, čo v preklade znamená emirát.

Z jedného konca na druhý autom

Miliardárski námorníci budú schopní hostiť ľudí na jedenástich palubách, uskladniť päť vrtuľníkov a aby toho nebolo málo, všetci sa budú môcť pokochať vysokým átriom vyzdobeným vodopádmi.

Trup jachty bude zdobený zlatom a na obrovskej ploche bude k dispozícii trinásť elektromobilov značky BMW na prepravu cestujúcich z jedného konca jachty na druhý.

Veľkolepý dizajn zahŕňa aj štvorposchodovú zjazdovku,

Reprofoto/Motion Code Blue

Štvorposchodová lyžiarska zjazdovka

Jachta má prekvapenie aj pre športuchtivých pasažierov. Ponúkne posilňovňu s dokonalým výhľadom na more, tenisové kurty či obrovské kúpele.

Prekvapenia ani zďaleka nekončia. Ozdobou jachty bude aj štvorposchodová zjazdovka či plážové, slnkom zaliate kluby.

Generálny riaditeľ spoločnosti Motion Christian Gumpold, ktorý sa projektu venuje, potvrdil, že firma vyvíja prvú jachtu na svete, ktorá dosiahne veľkosť ropného tankera.

Jachta má heliporty, hangáre, garáže pre motorové člny,

Reprofoto/Motion Code Blue

Celkový dizajn konceptu spája mimoriadne vzácnu estetiku a modernú architektúru. Imara nastavuje nové štandardy súkromných jácht.

Dvanásť miliónov eur

Spoločnosť Sunreef Yachts, ktorá vyrába luxusné jachty, pred mesiacom predstavila model tej najluxusnejšej všetkých čias.

Loď má rozlohu 680 metrov štvorcových. Obývačka má viac ako 79 metrov štvorcových, salónik s terasou má viac ako 50 metrov štvorcových.

Toto vás dostane. Pozrite si priložené video:

Súvisiace články