Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Orange pokračuje v podpore slovenských aplikácií a ich tvorcov
Zdielať na

Orange pokračuje v podpore slovenských aplikácií a ich tvorcov

Zdroj: http://apps.rulezz.sk

BRATISLAVA / Neoddeliteľnou súčasťou 4. ročníka konferencie o mobilnom marketingu MobileRulezz 2014 je aj súťaž o najlepšie slovenské mobilné aplikácie AppsRulezz 2014. Spoločnosť Orange Slovensko ako generálny partner podujatia podporuje slovenských vývojárov aj tým, že im v kategórií Nebrandované aplikácie uhradí registračný poplatok do súťaže.

Vývoj napreduje

Vývoj mobilných aplikácií na Slovensku neustále napreduje, dôkazom je aj čoraz vyšší počet prihlásených aplikácií do súťaže AppsRulezz 2014. Počas prvých troch ročníkov sa do národnej súťaže prihlásilo viac ako 300 zaujímavých aplikácií.

"Sme radi, že vďaka AppsRulezz vieme ukázať na jednom mieste najlepšie aplikácie, ktorých autormi sú slovenskí vývojári. Častokrát dokážu s aplikáciami preraziť na zahraničný trh a  obstáť v tvrdej konkurencii,“ hovorí Peter Šebo, organizátor súťaže.

Dotácia v podobe registračného poplatku

Orange, partner slovenských aplikácii, prichádza v rámci 4. ročníka úspešnej národnej súťaže mobilných aplikácii AppsRulezz 2014 s atraktívnou formou podpory šikovných slovenských vývojárov. Developerov, ktorí sa rozhodnú do súťaže AppsRulezz 2014 v kategórii Nebrandované aplikácie prihlásiť svoj zaujímavý a prospešný projekt, podporí Orange formou dotácie v podobe úhrady registračného poplatku vo výške 20 eur za prihlásenie práce. Jedinou podmienkou, ktorú musí vývojár splniť, aby jeho práca získala dotáciu od Orangeu je zdôvodnenie, prečo by ho mal operátor podporiť.

"Mobilné zariadenia bez aplikácii sú ako husle bez sláčika. Aj preto je našou dlhodobou snahou podporovať zaujímavé projekty a riešenia od slovenských vývojárov, aby naši zákazníci mohli svoje zariadenia nielen vďaka našej sieti, ale aj vďaka aplikáciám využívať skutočne naplno,“
hovorí Alexandra Piskunová, hovorkyňa spoločnosti Orange Slovensko.

Aplikácie vytvorené na Slovensku

Do štvrtého ročníka AppsRulezz sa môžu prihlásiť autori aplikácii vytvorených na Slovensku, ktoré boli uvedené na trh v kalendárnom roku 2013 alebo v roku 2014, najneskôr však do uzávierky súťaže, teda do 20. apríla 2014. Vývojári mobilných aplikácií môžu svoje projekty vytvorené pre akúkoľvek mobilnú platformu prihlasovať prostredníctvom internetovej stránky http://apps.rulezz.sk/2014, kde pri kategórii Nebrandované aplikácie nájdu aj odkaz na žiadosť o dotáciu od Orangeu.

O skupine Orange

Orange je jedným z vedúcich svetových telekomunikačných operátorov so 165 000 zamestnancami na celom svete. V roku 2013 dosiahla skupina výnosy na úrovni 41 miliárd eur a  eviduje vyše 236 miliónov zákazníkov v 30 krajinách sveta. Z toho 178 miliónov tvoria zákazníci mobilných služieb a 15 miliónov užívatelia širokopásmového internetu.

Firemné komunikačné riešenia a služby ponúka skupina pod názvom Orange Business Services a s touto značkou patrí medzi svetových lídrov v poskytovaní telekomunikačných služieb nadnárodným spoločnostiam. Orange  je spoločnosť obchodovaná na burzách Euronext Paris Eurolist (ORA) a v New Yorku (ORAN). Ďalšie informácie o skupine Orange nájdete aj na stránkach www.orange.com, www.orange-business.com, www.orange-innovation.tv alebo nás sledujte cez Twitter na @presseorange.

O spoločnosti Orange Slovensko

Orange Slovensko poskytuje komplexné telekomunikačné služby v najmodernejšej mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Je najväčším mobilným operátorom na Slovensku. K 31. 12. 2013 evidoval 2,951 mil. aktívnych zákazníkov, z čoho je 2,79  mil. zákazníkov mobilných služieb. Signálom svojej mobilnej siete pokrýva 99,6 % populácie a vyše 90 % územia SR. Okrem toho Orange eviduje ďalších 160 000 zákazníkov fixných internetových služieb cez optickú sieť i prostredníctvom DSL a digitálnej televízie. Spoločnosť Orange Slovensko dosiahla k 31. 12. 2013 výnosy na úrovni  622 milióna eur.

Orange je vedúcim poskytovateľom mobilných telekomunikačných služieb aj pre firemný segment. Okrem mobilnej dátovej siete druhej generácie s celonárodným pokrytím je Orange vedúcim poskytovateľom mobilného širokopásmového internetu v najväčšej 3G sieti na Slovensku s bezkonkurenčným pokrytím 85 % populácie SR, čo predstavuje 137 miest a viac ako 928 priľahlých obcí. Vysokorýchlostná mobilná dátová sieť Orangeu v štandarde HSPA+ podporuje v súčasnosti rýchlosti sťahovania dát do 42,2 Mbit/s a je dostupná na celom území SR pokrytom signálom UMTS. Tieto rýchlosti sú dostupné pre  60 % populácie SR.

Orange Slovensko je prvý telekomunikačný operátor na Slovensku, ktorý spustil najmodernejšiu pevnú sieť novej generácie na báze FTTH (Fiber To The Home – optika do bytu), ktorá v súčasnosti pokrýva vyše 323 tisíc domácností v 17 mestách. Kvalita služieb spoločnosti Orange Slovensko spĺňa kritériá certifikátu ISO 9001:2000 podľa medzinárodného štandardu kvality. Nezávislí audítori potvrdili, že Orange Slovensko má vybudovaný systém riadenia, ktorý zákazníkom zaručuje kvalitné, stabilné a konzistentné poskytovanie služieb. Spoločnosť Orange Slovensko je držiteľom certifikátu environmentálneho manažérstva podľa normy ISO 14001:2004, ako aj certifikátu  informačnej bezpečnosti podľa normy ISO 27001:2005 so zameraním na služby elektronického obchodu a mobilnej dátovej komunikácie.

Na Slovensku je lídrom v oblasti CSR a firemnej filantropie, ktorú zastrešuje prostredníctvom Nadácie Orange – najznámejšej a najdôveryhodnejšej firemnej nadácie na Slovensku. Orange je spoločensky najzodpovednejšia korporácia na Slovensku. Vďaka svojim rozsiahlym a dlhodobým aktivitám v oblasti spoločenskej zodpovednosti bol Orange už trikrát ocenený mimoriadne významným ocenením – Hlavnou cenou Via Bona Slovakia pre veľké podniky za komplexný prístup k zodpovednému podnikaniu. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange prostredníctvom Atlas Services Belgicko. Orange je jediná spoločnosť na Slovensku, ktorá sa umiestnila šesťkrát po sebe na stupni víťazov rebríčka Firma roka, ktorý každoročne zostavuje ekonomický týždenník Trend. Informácie o spoločnosti Orange Slovensko sa nachádzajú na stránke www.orange.sk, www.facebook.com/OrangeSlovensko alebo nás môžete sledovať cez Twitter na @orange_sk.

Súvisiace články