Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
SERVISNÁ TÉMA. Usporiadajte si káble v byte, oplatí sa
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Usporiadajte si káble v byte, oplatí sa

BRATISLAVA / Spleť všelijakých káblov od počítača, televízora či hi-fi veže pôsobí neesteticky. Ale sú potrebné. A ako bonus, mať usporiadané káble, má aj čisto praktické dôvody...

Existujú rôzne varianty...

Pre naše domácnosti platí porekadlo, že dovtedy sa s káblami krížom-krážom nič nerobí, kým sa na nich niekto neprizabije alebo sa na ne s chuťou nevrhne domáce zvieratko.

Najlepšie je však tomu predísť a nečakať na nešťastie. "Ja v tom mám brutálny poriadok, zalištované káble, zviazané všetko," hovorí reportér KRIMI Juraj Hajdin. A presne to odporúčajú aj odborníci. " Ľudia, ktorí majú doma parkety alebo plávajúcu podlahu, tak existujú rôzne rohové lišty. Oni majú v sebe profil, do ktorého sa dajú káble zapustiť," hovorí technik IT a nových technológií Matúš Tichý.

Takisto je možné káble skryť do špeciálnych líšt, ktoré upevníme na stenu, alebo podľa potreby na podlahu. "Sú navŕtané do zeme, ľahko odnímateľné," dodáva IT technik.

Obaly na káble

Keď už káble dotiahneme k stolu, máme niekoľko možností. Buď je stôl vybavený lištami na káble určenými a je to vyriešené, alebo si musíme pomôcť inak. "Existujú obaly, ktoré majú suchý zips. Vyrábajú sa rôzne plastové krky, hadice, vyzerá to ako sifónová rúra," dodáva Tichý.

Prehryznúť ich, to už je pre zvieratko problém. No i tak sa stáva, že niektoré káble sú dlhšie, iné kratšie. Tu si môžeme pomôcť tzv. SK páskami. Na to, aby ste vo svojej domácnosti mali všetky káble krásne usporiadané, nepotrebujete žiadne zvláštne náradie, stačí skrutkovač, kladivo a vŕtačka.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články