Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muži zlozvyky nikdy nemenia. Prečo?
Zdielať na

Muži zlozvyky nikdy nemenia. Prečo?

BRATISLAVA / Keď sa brali, ona verila, že sa zmení. On, že zostane rovnaká stále. Po 20-tich rokoch je však realita opačná - on sa nezmenil, ona áno. Poznáte to. Pohodené niekoľkodňové ponožky na zemi, či zdvihnutá doska na WC - ako pred 20-timi rokmi, tak aj teraz.

Musíte si zvyknúť, zmenu nečakajte

Ponožky pod stoličkou, na stoličke, toaletný papier v umývadle, nechty na stole, taška uprostred chodby, fľašky od piva na parapete... Polovičky sa mužov najskôr pokúšajú zmeniť po dobrom i po zlom, napokon to však vzdajú.

"To nezmeníte, musela som si zvyknúť," hovorí jedna z opýtaných žien. A tak niektoré mužské zvyky spred 20-tich rokov vyzerajú navlas rovnako aj dnes, výnimkou sú len nejaké tie šediny na hlave a väčšie brucho. Prečo je to tak? Prečo nedokážu muži zlozvyky zmeniť?

Domáci poriadok robia mechanicky

"Muž má zakódované to, že on vlastne upratovanie v domácnosti nepozná," vysvetľuje psychológ PhDr. Karol Kleinmann. Prosto nedokážu uvažovať žensky, lebo sú muži. V podstate pri veciach domáceho poriadku vlastne neuvažujú, robia to mechanicky. Ak pánov mama v detstve naučila robiť poriadok, budú ho robiť po celý život, ak nie, už sa to nezmení.

Ak však ide napríklad o technické veci (ako je povedzme jazda autom), zlozvykov sa nedokážu zbaviť tentoraz práve ženy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články