Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodkyňu vystrašil nálet netopierov do jej bytu
Zdielať na

Dôchodkyňu vystrašil nálet netopierov do jej bytu

Dôchodkyňu z Brna čakalo hororové prebudenie. Keď ráno otvorila oči, všade okolo nej lietali netopiere. Do bytu jej ich vletelo až 30. Napriek obrovskému šoku sa jej podarilo privolať políciu, ktorá húf netopierov z bytu vyhnala. Odborníci však tvrdia, že aj keď desiatky poletujúcích netopierov vyzerajú hrôzostrašne, človeku nebezpečenstvo nehrozí.

Podivné šušťanie, ktoré si nevedela vysvetliť. Tak presne to prebudilo pani Vlastu z Brna. Keď otvorila oči, uvidela nad svojou hlavou desiatky poletujúcich netopierov. "Viete som tu sama, tak som hneď zasvietila... to sa rozleteli do predsiene, a sem. Úplne splašení, bez orientácie..." hovorí pani Vlasta.

Žena bola otrasená

Privolaná pomoc otvorila všetky okná a netopiere z nich postupne vyhnali von. "Keďže bola pani veľmi otrasená, zavrela sa v kuchyni a počkala na hliadku," uviedla hovorkyňa brnenských policajtov Andrea Straková. Podľa odborníkov však pani Vlaste žiadne riziko nehrozilo.

Zvukový sonar

"Používajú zvukový sonar, ktorá je tak presný, že sa vyhnú predmetu o šírke jedného vlasu," hovorí Jan Zukal z Ústavu biológie Akadémie vied. Netopiere teda u pani Vlasty hľadali len denné útočisko. Podľa zoológov by večer zase odleteli von.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk/ Charlotte Roemer/ Najdrsnejší netopier na svete

Súvisiace články