Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
It-čkári a suchári? Omyl, tu je dôkaz...
Zdielať na

It-čkári a suchári? Omyl, tu je dôkaz...

Príde opitý programátor do krčmy a hovorí: Dva CD-rumy a jeden interfernet. To je jeden z vtipov, ktorému nie všetci rozumejú. Skrátka, chlapíci od počítačov bývajú svojskí. Ale...

Okuliare, mastné vlasy? Minulosť!

Fotografia s okuliarnatými mladíkmi, ktorí sa zabávajú, obletela celý svet. Fotka však hovorí jasne - nuda, nuda a opäť nuda. Realita vás však môže milo prekvapiť.

"Sú to mladí chalani, ktorí sú múdri a nie je to ako vo filmoch, že sú to ...zažraní s mastnými vlasami, to určite nie," uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti eGlu Samuel Pokorný.

"Myslím, že už teraz sme sa dostali do takého štádia, že žiadna firma sa nezaobíde bez IT-čkára," tvrdí Pokorný. 

Slovenský líder? eGlu

"V prvom štvrťroku bola v tomto odvetví druhá najvyššia priemerná mzda vo výške 1 687 €," uviedol hovorca Štatistického úradu Marián Jánošík. Ak bude taký istý trend v informačných technológiách ako v Amerike, najžiadanejší budú softvéroví programátori či vývojári mobilných aplikácií, o ktoré je v súčasnosti veľký záujem. 

Tieto slová dokumentuje aj úspech spoločnosti eGlu. Minulý rok boli vo firme traja. Teraz je ich sedemnásť. Majú na svedomí aplikácie pre mobilné telefóny iPhone. Z ich dielne vyšiel produkt pre medzinárodnú hokejovú federáciu IIHF, ale aj aplikácia Noviny TV JOJ.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články