Polojasno
20°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
„Zabijem ťa a zažiješ peklo!” Muž, ktorý sa vyhrážal, dostal trest
Zdielať na

„Zabijem ťa a zažiješ peklo!” Muž, ktorý sa vyhrážal, dostal trest

PREŠOV / Zabijem ťa a zažiješ peklo na zemi! Tieto slová si vypočula 47-ročná žena. Agresor neostal len pri verbálnych útokoch. Teraz už pozná právyhravoplatný trest.

Policajti muža obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Jeho obeťou sa stala 47-ročná žena. Posielal jej hlasové správy, v ktorých jej vulgárne nadával a okrem toho sa jej vyhrážal zabitím. To nie je všetko. V byte, kde žena pýta, začal demolovať, čo mu prišlo pod ruky. Poškodil vešiakovú stenu, vylomil zasúvacie dvere a na viacerých miestach poškodil aj omietku. Kričal, že ho nič nezastaví a že neostane kameň na kameni.

"Žene v správach sľuboval peklo na zemi a všetko čo jej v byte pomohol zrekonštruovať, tak to zničí," informuje Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. Po tomto vyčíňaní skončil vo väzbe. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste a k spáchaniu trestnej činnosti sa priznal. Súd ho uznal za vinného.

​Za nebezpečné vyhrážanie dostal trest odňatia slobody v trvaní 10 mesiacov v podmienečným výkonom a určenou skúšobnou dobou v trvaní 30 mesiacov. Okrem toho si však vypočul aj ďalší verdikt. Odsúdili ho aj v prípade krádeže šperkov, kameňov a iných cenností z domu v Humennom v hodnote viac ako 6-tisíc eur.

"Obvinený bol právoplatným trestným rozkazom uznaný za vinného z prečinu krádež, za čo mu bol uložený podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 9 mesiacov s určením skúšobnej doby v trvaní 20 mesiacov," informuje Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Verdikt je právoplatný. Vďaka tomu sa muž spoza mreží vyšetrovacej väzby dostal na slobodu.

Súvisiace články