Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neznámy muž postrelil muža a ženu, zranených stráži polícia
Zdielať na

Neznámy muž postrelil muža a ženu, zranených stráži polícia

HOLUMNICA/ JURSKÉ / Medzi Holumnicou a Jurským (okres Kežmarok) zranil ešte v nedeľu neznámy strelec dvoch ľudí. Nemocničné izby, v ktorých postrelení ležia, strážia policajti. Ani príbuzní Štefana a jeho priateľky Danky netušia, prečo sa to stalo.

Štefan šiel v noci odviesť svoju priateľku Danku do obce Ihľany. Medzi Holumnicou a Jurským však musel auto zastaviť. Na ceste boli kamene. Vystúpil, aby ich odpratal. Vtom sa ozvala rana, ktorá ho priamo zasiahla. Rozbehol sa do auta a zaznela druhá strela, ktorá poranila spolujazdkyňu. Postrelený Štefan ešte stihol šliapnúť na plyn. Po približne 300 metroch už riadenie nezvládol a zišiel z cesty. záchranári oboch odviezli do popradskej nemocnice.

Podľa rodín Danka a Štefan tvoria bezproblémový pár už vyše dvoch rokov. On býva v Spišskej Belej. Má štyroch bratov, ktorí držia spolu. Štefan nikdy nespomínal, že by sa mu niekto vyhrážal. 

Podľa informácií televízie JOJ mali strely vyjsť z pištole alebo z tzv. škorpióna. Strelec mal stáť blízko. No ostáva zatiaľ neznámy a ostáva naďalej v nemocnici. Danka je mimo ohrozenia života a izbu, v ktorej leží, nepretržite strážia policajti, tak ako Štefana. Projektil mu poranil viaceré orgány. Má za sebou niekoľkohodinovú operáciu a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Je v umelom spánku. Polícia už začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy, bližšie informácie neposkytuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy