Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smrteľná nehoda motorkára. Nezvládol manéver a šmykol sa pod auto
Zdielať na

Smrteľná nehoda motorkára. Nezvládol manéver a šmykol sa pod auto

KROMPACHY / Tragicky sa skončila jazda mladíka z obce Žehra. Na motorke sa preháňal po Krompachoch. Podľa svedkov ale nezvládol jeden manéver a vrazil do osobného auta, ktoré odbočovalo z hlavnej cesty. Záchranné zložky našli motorkára v bezvedomí ležať na ceste.

Podľa Krompašanov sa motorkár dlhšiu dobu vozil po centre mesta. Pozornosť pútal agresívnou jazdou. Išiel aj na zadnom kolese. "A dajak ho stočilo a nabúral do auta," opisuje svedok.

Matej ostal ležať na mieste. Motorka sa šmýkala ešte pár metrov. Zastavilo ju odparkované auto. Dvadsaťšesťročnému mužovi okamžite začali pomáhať okoloidúci. Potom záchranu prebrali profesionálni záchranári. Po motorkárovi ostala na mieste prilba, rukavice a topánky. Záchranári sa s ním ponáhľali do nemocnice. Jeho stav bol kritický. Podľa spolujazdca z Audi, Matej do auta narazil v šmyku.

"Už sme len videli, ako do nás letí. A zvyšoval rýchlosť na zadnom kolese," hovorí Matej. Na ceste ostal tiež vyše 10-metrová brzdná dráha po motorke. Nehodu okrem polície vyšetruje aj súdny znalec. V prípade je množstvo nejasností, na ktoré spolu s políciou hľadá správne odpovede. Matej aj napriek snahe záchranárov, zomrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy