Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Humenčan, ktorý sexuálne obťažoval dve dievčatá, zostáva za mrežami
Zdielať na

Humenčan, ktorý sexuálne obťažoval dve dievčatá, zostáva za mrežami

UDAVSKÉ / Dohoda o vine a treste sa nekoná. Na krku má rovno obžalobu. Dvadsaťšesťročného Humenčana prokurátor viní zo sexuálneho zneužívania. Podľa obžaloby si na detskom ihrisku vyhliadok dve dievčatá. Pod zámienkou či sú šteklivé ich sexuálne obťažoval.

Muž čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho zneužívania. K indicentu došlo na ihrisku v areáli základnej školy.

Keď tam mladík prišiel, hrali sa tam dve kamarátky vo veku 9 a 12 rokov.

"Začalo to nevinne tým, že sa s nimi začal hrať. Potom sa ich pýtal, ako sa volajú, kde bývajú, či sú šteklivé. Začal ich kontrolovať, ako sú vyvinuté. Začal im pozerať pod tričko a osahávať ich aj na intímnych miestach," hovorí matka 9-ročného dievčatka.

V rukách psychológov

Kamarátky sa dali na útek, no podľa slov matky jednej z nich sa mladík vybral za nimi. Po príchode domov jej všetko dcéra povedala. Žena zalarmovala políciu.

Dievčatá skončili v starostlivosti psychológov, muž vo väzbe.

"Môže to byť od duševnej choroby cez poruchu osobnosti až po závislosti a môže to byť deviant. Nedá sa vylúčiť, či by to mohlo pokračovať, že by to neostalo len pri cukríkoch a tričko," ozrejmuje sexuologička Danica Caisová.

Muž je vo väzbe už štyri mesiace. Súd ho tam poslal z obavy, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať.

Viacerí rodičia

Matka dievčatka tvrdí, že vypovedať boli viacerí rodičia. Polícia z taktických dôvodov počet poškodených prezradiť nechce.

"Tri deti, traja rodičia tam boli. Ale stále sa to nabaľuje, je toho viac. Boli to aj chlapci, aj dievčatá," dodáva.

"Vyšetrovateľka v Humennom prípad ukončila návrhom na podanie obžaloby," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Dohoda padla

Hoci zákon umožňuje uzatvorenie dohody o vine a treste, nestalo sa tak. Prokurátor muža obžaloval zo zločinu sexuálneho zneužívania. Na rade je teda okresný súd. Muž si na prvé pojednávanie počká za mrežami vyšetrovacej väzby.

"Je tu dôvodná obava, že ponechaním na slobode bude pokračovať v trestnej činnosti, keďže uvedeného konania sa dopustil opakovane," vysvetlil hovorca prešovskej krajskej prokuratúry Marián Spišák.

"Áno, je zatvorený, som pokojnejšia. Deti sa môžu ísť hrať von," hovorí matka.

Humenčanovi hrozí v prípade dokázania viny väzenie až na 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy