Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Peter si dievčatá vyhliadol na ihrisku. Prihovoril sa im, potom ich ohmatával
Zdielať na

Peter si dievčatá vyhliadol na ihrisku. Prihovoril sa im, potom ich ohmatával

UDAVSKÉ / Mladík prišiel na detské ihrisko. najprv dievčatá začal štekliť a potom porovnávať, ako sú vyvinuté na intímnych miestach. Takýto otrasný zážitok za sebou majú 9-ročné dievča a jeho 12-ročná kamarátka. Matka jedného z detí tvrdí, že to nemusia byť všetky jeho obete. Vyzýva preto rodičov, aby sa so svojimi deťmi úprimne porozprávali.

"Začalo to nevinne. S tým, že sa s nimi začal hrať, pýtal sa, ako sa volajú, kde bývajú. Potom sa pýtal, či sú šteklivé, začal ich kontrolovať, ako sú vyvinuté. Začal im pozerať pod tričko a osahávať intímne miesta," hovorí matka 9-ročného dievčaťa.

Prenasledoval ich

Kamarátky sa hrali na ihrisku vedľa základnej školy v obci Udavské, keď k nim mladík prišiel.

"Potom sa snažili ujsť, no prenasledoval ich až domov. Zrazu si dcéra všimla, že je tu, tak som okamžite volala hliadku," dodáva matka.

"Dvadsaťšesťročný Peter bol krátko po tomto konaní zadržaný policajnou hliadkou," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Viacerí rodičia

Podľa slov 34-ročnej ženy boli nakoniec na polícii vypovedať viacerí rodičia.

"Tri deti, traja rodičia tam boli. Ale stále sa to nabaľuje, je toho viac. Boli to aj chlapci, aj dievčatá," hovorí matka.

"Vyšetrovateľ už obvinil Petra zo zločinu sexuálneho zneužívania," dodala Migaľová.

Za mrežami

Muž skončil v cele. Prokurátor navrhuje jeho väzobné stíhanie.

"Je tu dôvodná obava, že ponechaním na slobode bude pokračovať v trestnej činnosti, keďže uvedeného konania sa dopustil opakovane," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák.

"Vyzývam všetkých, aby sa porozprávali so svojimi deťmi či ich neobťažoval, či sa ich nedotýkal, či ich neprenasledoval," vyzýva matka ostatných rodičov.

Peter si dievčatá vyhliadol na detskom ihrisku. Najprv sa prihovoril, potom ich ohmatával, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy