Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Pezinku otvorili prvé ihrisko Žihadielko
Zdielať na

V Pezinku otvorili prvé ihrisko Žihadielko

Zdroj: lidl

PEZINOK / Žihadielko už slúži deťom! Prvé detské ihrisko z celkovo desiatich, ktoré v rámci unikátneho projektu Lidl v roku 2016 na Slovensku postaví, slávnostne otvorili na Medzinárodný deň detí v Pezinku. Pásku na Žihadielku v areáli ZŠ Fándlyho 11 prestrihli samotné deti za asistencie primátora Pezinka a generálneho riaditeľa spoločnosti Lidl Slovenská republika.

O tom, kde v lete vyrastie prvých desať ihrísk Žihadielok, rozhodlo viac ako pol milióna hlasujúcich.

"Možno sa nám niekedy zdá, že je medzi nami málo ústretovosti, ochoty pomôcť a veľkorysosti. O to viac nás potom prekvapí, keď príde niekto, kto nemyslí len na seba, ale aj na tých druhých. Možno na svojich blízkych, spoluobčanov, či dokonca na úplne neznámych ľudí. Aktivitu spoločnosti Lidl budovať detské ihriská považujem za také gesto veľkorysosti a som rád, že sme sa súťaže mohli zúčastniť a boli sme úspešní,“ uviedol primátor Pezinka Oliver Solga a dodal: "Viem, že pezinské deti sa na ihrisko veľmi tešia. V ich mene, i v mene Pezinčanov preto vyslovujem spoločnosti Lidl srdečné ĎAKUJEM.“

Pezinok získal ihrisko Žihadielko vďaka 126 284 odovzdaným hlasom, každý Pezinčan teda akoby hlasoval približne šesťkrát. "Projekt Žihadielko vyvolal pozitívny ošiaľ a dokázal zjednotiť celé mestá. Dobrým príkladom je práve Pezinok, ktorý si vybojoval ihrisko aj napriek tomu, že vo svojej kategórií nepatril medzi mestá s najväčším počtom obyvateľov. Gratulujem všetkým Pezinčanom a želám im mnoho nezabudnuteľných zážitkov,“ povedal Stanislav Čajka, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika.

V rámci slávnostného otvorenia bol pripravený zaujímavý celodenný program. Na malých návštevníkov čakalo mnoho zaujímavých atrakcií vrátane vystúpení obľúbených Trpaslíkov z RTVS.

O ihriská súťažili mestá, a v prípade Bratislavy a Košíc aj mestské časti, v ktorých sa nachádza aspoň jedna predajňa Lidl. Zo 102 možných lokalít prejavilo záujem zúčastniť sa súťaže 96 miest. Podľa počtu obyvateľov boli rozdelené do piatich kategórií s cieľom umožniť čo najspravodlivejšie hlasovanie. To v čase od 21. januára do 29. februára prebiehalo v rámci týchto kategórií, pričom ihrisko získali prvé dve mestá z každej skupiny. Víťazná desiatka dostala viac ako polovicu zo všetkých odovzdaných hlasov.

Mestá, v ktorých v lete vyrastú jedinečné detské ihriská Žihadielka, vybrali priamo ľudia. O lokalitách rozhodlo viac ako pol milióna hlasujúcich, ktorí počas šiestich týždňov na internete odovzdali spolu neuveriteľných 2 619 762 hlasov! Víťaznými mestami sú Banská Bystrica, Bratislava – Dúbravka, Šaľa, Pezinok, Sereď, Dolný Kubín, Stropkov, Myjava, Šahy a Vrbové. Ihriská na vlastné náklady postaví Lidl a následne ich daruje mestám.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a nachádza sa na ňom osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa môžu zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa nachádzajú aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota všetkých desiatich ihrísk je 870 000 €.

Výsledky hlasovania v súťaži ihrisko Žihadielko:

Mestá nad 29.000 obyvateľov: Banská Bystrica (81 232 hlasov), Bratislava – Dúbravka (77 499 hlasov)
Počet obyvateľov 21.000 – 28.999: Šaľa (134 326), Pezinok (126 284)
Počet obyvateľov 15.000 -20.999: Sereď (200 166), Dolný Kubín (198 419) Počet obyvateľov 10.000 – 14.999: Stropkov (132 285), Myjava (121 738) Počet obyvateľov do 9.999: Šahy (120 784), Vrbové (118 572)
Celkový počet odovzdaných hlasov: 2 619 762
Počet zaregistrovaných užívateľov: 517 425

Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na sociálnych sieťach.

Facebook: https://www.facebook.com/lidlslovensko
Instagram: https://instagram.com/lidlsk/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC5oGq-pQRauK3TFdDa0ZPAQ
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/lidl-slovenská-republika-v-o-s-

Najčítanejšie správy