Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bitka pre žiarlivosť? Bývalý priateľ surovo zmlátil v byte svoju expriateľku aj jej matku
Zdielať na

Bitka pre žiarlivosť? Bývalý priateľ surovo zmlátil v byte svoju expriateľku aj jej matku

PRAKOVCE / Štyridsaťšesťročný Gelničan nezvládol svoju žiarlivosť. Zmlátil rodinu jeho bývalej priateľky. Martin útočil päsťami priamo v ich byte v Prakovciach.

Muž vošiel o šiestej ráno do bytovky a dostal sa až hore ku bytu. Po tom, čo mu matka jeho bývalej priateľky otvorila, vtlačil ju dnu naspäť do bytu. Aj napriek tomu, že Martina majiteľka bytu opakovane vyzývala, aby odišiel, nerešpektoval ju. Dostala sa mu pod ruky jeho bývala partnerka

"Bil ju päsťami do hlavy, vulgárne jej nadával a opakovane ju udieral aj do iných častí tela a po jej páde na zem ju aj kopol do hlavy. Následne udrel aj poškodeného Pavla Š. a dvakrát udrel päsťou aj poškodenú Evu Š.," informuje hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko. 

Gelničan tak v byte zbil celú rodinu. Potom sa upokojil a byt opustil. Martinova bývala priateľka s matkou potrebovali pomoc lekárov. Po zbesilom útoku ostali ženy práceneschopné.

"Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ obvinil 46-ročného Gelničana z trestného činu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," povedala hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. "Prokurátor navrhoval vzatie do väzby pre obavu, že obvinený by na slobode pokračoval v trestnej činnosti. Okresný súd návrh prokurátora akceptoval v celom rozsahu a vzal obvineného do väzby," dodáva Filičko. 

Z Martinovho okolia sme sa dozvedeli, že za útokom mohla byť žiarlivosť. Zníženú mieru ovládania sa u určitých typov ľudí nevylučuje ani psychologička.

"Žiarlivosť má primitívnu pudovú podstatu. A výchovou tieto pudové a impulzívne prejavy sa snažíme redukovať," vysvetľuje klinická psychologička Mária Gažiová. Agresívneho muža policajti našli doma v Gelnici. Po zatknutí mal pozitívnu dychovú skúšku. Alkohol podľa odborníčky mohol Martina ešte viac posmeliť.

Súvisiace články