Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Ždani autobus po šmyku zabil dôchodkyňu
Zdielať na

V Ždani autobus po šmyku zabil dôchodkyňu

ŽDANA / Tragická dopravná nehoda sa stala v Ždani v okrese Košice - okolie, autobus tu zrazil 83-ročnú ženu. Ako informoval hovorca košickej polície Alexander Szabó, 34-ročný vodič autobusu dostal v zákrute na zľadovatenej vozovke šmyk, prešiel do protismeru, kde už mimo cesty zrazil dôchodkyňu.

Autobus následne narazil do oplotenia rodinného domu. Ženu s vážnymi zraneniami previezla rýchla zdravotná služba do nemocnice, kde zraneniam podľahla. Alkoholu u vodiča nezistili. Bližšie okolnosti, ako aj presné príčiny nehody vyšetruje polícia.

Polícia vyšetruje aj dopravnú nehodu autobusu v okrese Michalovce. Ako informoval Szabó, 51-ročný vodič viedol autobusu z Vranova nad Topľou smerom na Michalovce. Za obcou Trhovište podľa doterajších zistení neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam a s autobusom zišiel do priekopy, kde sa prevrátil na bok. Pri dopravnej nehode sa ľahko zranili dvaja cestujúci. Na autobuse vznikla škoda za približne 3 000 eur. Skúška na alkohol u šoféra bola aj v tomto prípade negatívna.

​Vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky polícia vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti a ohľaduplnosti. Miestami je na poľadovica a silný vietor spôsobuje na cestách vytváranie snehových závejov. Hliadky polície budú cesty na kritických úsekoch monitorovať a v prípade potreby reagovať na dopravnú situáciu prijatím opatrení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy