Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zrážka auta s jeleňom. Rudolf skončil v nemocnici
Zdielať na

Zrážka auta s jeleňom. Rudolf skončil v nemocnici

PLEŠIVEC / Vo štvrtok nadránom došlo pri obci Plešivec ku dopravnej nehode. Dvadsaťsedemročný Rudolf z obce Čučma viedol svoje auto v smere na Rožňavu, keď zrazil jeleňa. Stokilogramové zviera zostalo zakliesnené priamo na sedadle spolujazdca.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre deti a maloletých divákov.

Jeleň vodičovi náhle vbehol do jazdného pruhu. Po silnej zrážke ostala zver v aute zakliesnená. "Som si dal diaľkové a som videl, že už parohy trčia von z auta," hovorí vodič kamióna.

Okoloidúci vodič prišiel rýchlo na pomoc 26-ročnému Rudolfovi, ktorý po zrážke zostal v aute. "Prišiel som za ním, len som vytiahol šoféra von," dodáva. 

TV JOJ/Martina Molčanová

"Vodič bol v zjavnom šoku. Bol zranený. mal zranenia na hlave i na tvári," informuje veliteľ zásahu Rastislav Greško. "Bol v šoku, ani nevedel, že má jeleňa v aute," dodáva vodič kamiónu. 

"Pri dopravnej nehode utrpel 26-ročný vodič ľahké zranenia. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené," informuje košický krajský hovorca Alexander Szabó. 

Jeleň v aute

Rudolfa previezli do rožňavskej nemocnice záchranári. Nastala ale dilema, ako dostať von z auta ťažké zviera, ktoré ešte žilo. 

TV JOJ/Martina Molčanová

"Momentálne jednotka čaká na poľovníka, ktorý zver zneškodní a po jej zneškodnení zver odstránime z auta," vysvetľuje Greško. "Netreba streliť, zdochol," dodáva lesný hospodár Štefan Kováč. 

Jeleň na sedadle

Zakliesneného jeleňa hasiči z auta dostali von pomocou hydraulického náradia. Časť auta museli odstrániť. 

"Takto na sedadle jeleňa som ešte nevidel, ale už boli tu toho roku dosť tých zrážok," dodal Kováč. Zver následne prevzal lesný hospodár.

Hlavný ťah v smere z Rožňavy na Rimavskú Sobotu policajti tesne po nehode úplne uzavreli, neskôr dopravu spustili v jednom pruhu. 

Približne po dvoch hodinách policajti premávku v oboch smeroch spustili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy