Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý Adrián havaroval. Polícii tvrdil, že on nešoféroval
Zdielať na

Opitý Adrián havaroval. Polícii tvrdil, že on nešoféroval

LASTOMÍR / S takmer dvoma promile alkoholu si sadol za volant 32-ročný Michalovčan. Pred obcou Lastomír (okres Michalovce) ale nezvládol riadenie a s autom skončil mimo cesty. Dvoch spolujazdcov previezli záchranári do nemocnice.

V zdemolovanom aute sa viezli traja muži. Jedného z nich museli vystrihovať hasiči. Vodič nezvládol ostrú zákrutu a prešiel do protismeru. Následne vrazil do priekopy, s autom urobil niekoľko kotrmelcov a zastavil sa až prevrátený na streche.

Dvaja z troch členov posádky boli po príchode záchranných zložiek mimo auta. Dvadsaťštyriročného Jána museli vyslobodiť hasiči.

"Osobu sme vytiahli pomocou hydraulického náradia a dosky a odovzdali do sanitky rýchlej zdravotnej pomoci," potvrdil veliteľ zásahu Ján Demko.

Mladík bol pri vedomí, no mal viacero poranení. Spolu s 21-ročným Patrikom ho záchranári previezli do michalovskej nemocnice.

"Pri dopravnej nehode sa podľa predbežnej lekárskej správy jeden zo spolujazdcov zranil ľahko. Druhý spolujazdec utrpel ťažké zranenia," potvrdila košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová. 

Výhovorka vodiča

Adrián, ktorý nafúkal takmer dve promile, tvrdil, že za volantom sedel niekto iný. "Ja som nešoféroval. Nič si nepamätám. Ja si len pamätám, že sme sa kotúľali v aute a to je všetko. A som vypadol z auta," povedal. 

Tvrdil, že svedkovia vodiča určite videli. Svoju vinu popieral. "Ja by som si v živote nedovolil ísť opitý na aute. Už raz mi za to zobrali vodičský a už to viac nechcem," dodal. 

​Vodič svoje výhovorky povedal aj policajtom, no neobstáli. Po nehode ho previezli najprv do nemocnice, pretože sa sťažoval na bolesť ruky, no po ošetrení putoval rovno do cely predbežného zaistenia. 

"Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Mésarová. 

Zdielať na

Súvisiace články