Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pitva preukázala, prečo Adam zomrel na telesnej výchove
Zdielať na

Pitva preukázala, prečo Adam zomrel na telesnej výchove

BRATISLAVA / Za nedávne úmrtie žiaka jednej zo škôl v Spišskej Novej Vsi môže vrodená choroba. S odvolaním sa na výsledky nariadenej pitvy a rodičov štrnásťročného žiaka o tom informoval portál Pluska.sk.

Adam skolaboval na hodine telesnej výchovy. Po skončení behu si ľahol na zem a upadol do bezvedomia, z ktorého sa ho už ani pedagógom, ani záchranárom prebrať nepodarilo. Pitva podľa portálu Pluska.sk ukázala, že príčinou smrti bolo zúženie aorty, čo je vrodená vada srdca a veľkých ciev, o ktorej rodičia podľa vlastných slov nevedeli.

"Nevedeli sme o synovej chorobe, lebo dovtedy nemal žiadne príznaky, ktoré by naznačovali vážnejší problém. Zároveň je pre nás útechou vedomie, že naše milované dieťa sa netrápilo," povedala portálu Adamova mama Ľudmila.

Rodičia chápu, že nie vždy sa dá uchrániť dieťa pred nebezpečenstvom. "Keby sme tam v tú kritickú chvíľu boli, neviem, či by sme niečo zmohli. Pedagógovia majú našu dôveru, veríme, že urobili maximum pre Adamkovu záchranu. Ak máme byť úprimní, keby sa to stalo nám, napríklad počas rodinnej vysokohorskej túry, vyrovnávali by sme sa s tým omnoho ťažšie," priznáva matka.

Súvisiace články