Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapec zomrel v škole. Oživovali ho viac ako 40 minút
Zdielať na

Chlapec zomrel v škole. Oživovali ho viac ako 40 minút

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Počas hodiny telesnej výchovy zomrel na základnej škole Ing. O. Kožucha V Spišskej Novej Vsi chlapec. Keď dobehol, začal ťažko dýchať. Učitelia mu okamžite zavolali záchranku, hoci ho oživovali viac ako 40 minút. Zachrániť sa im ho nepodarilo.

"Údajne skolaboval po športovej aktivite. Po príchode poskytla posádka pacientovi okamžitú prvú pomoc," povedala hovorkyňa Falck-u Katarína Načiniaková. 

Podľa žiakov školy, hodinu telesnej viedol samotný riaditeľ. "Vyhasnutie života mladého človeka, ktorý bol skvelým synom a bratom, oddaným kamarátom a zároveň i vynikajúcim žiakom našej školy mimoriadne silno zasiahlo každého jedného z nás," uviedol v písomnej reakcii na úmrtie 14-ročného Adama riaditeľ školy v Spišškej Novej Vsi.  

Či bolo príčinou náhlej smrti ôsmaka teplé počasie, dehydratácia či preťaženie organizmu odhalí až pitvaObhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu. Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a podľa jej výsledkov rozhodne o ďalšom postupe. 

"Je to veľká tragédia, keď taký mladý človek zomrie. Chcem vysloviť úprimnú sústrasť celej rodine. Počkáme na vyšetrenie prípadu a potom zaujmeme k tomu stanovisko," povedal primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy