Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posunutá prepážka a prasknutá kosť sú vraj dielom učiteľa, prípad zbitého žiaka je ale ešte zamotanejší
Zdielať na

Posunutá prepážka a prasknutá kosť sú vraj dielom učiteľa, prípad zbitého žiaka je ale ešte zamotanejší

KOŠICE / Šokujúci prípad. Oslovila nás zhrozená a nahnevaná žena, ktorá tvrdí , že jej syn skončil v opatere lekárov potom, čo si od učiteľa "vyslúžil" poriadnu "nakladačku". Podľa nej to nebola len výchovná facka, ale tvrdé kopance. O pomoc požiadla políciu . Ona sama totiž tvrdí , že v košickom školstve vládne veľké rodinkárstvo a prípad by šiel do zabudnutia.

Prípad o akom sa nepočuje často. 11-ročný žiak základnej školy zostal hospitalizovaný v nemocnici pre vážne zranenia tváre. Podľa matky sa to stalo po surovej bitke od učiteľa. "Má posunutú nosovú prepážku, prasknutú kosť a vylučovalo sa tiež krvácanie vnútorných orgánov," tvrdí nevlastná matka chlapca Zuzana Navarčíková. Dieťa bitku a to, čo jej predchádzalo opísalo nasledovne: "Som spolužiakovi dal facku a on (učiteľ) ma preto dvakrát udrel kolenom do nosa." "Na základe vyšetrení lekári rozhodli, že musí zostať v nemocnici," dopĺňa nevlastná matka.

Incident sa odohral mimo vyučovania a mimo areálu školy. Učiteľ údajne takto agresívne zasiahol v momente, keď medzi deťmi spozoroval konflikt. "My sme sa naťahovali pred školou tak, že sme si vzájomne nadávali na rodiny," priznáva sa žiak, čo nepotešilo ani rodičov zainteresovaných detí: "Priznávam, že správanie , ktoré chlapci mali, možno sa aj bili je možno cez hranicu, ale správanie pána učiteľa je minimálne choré."

Nevlastná matka zostala šokovaná, že ju po incidente nikto zo školy nekontaktoval. Stav 11-ročného žiaka si podľa jej slov už na prvý pohľad vyžadoval lekárske vyšetrenie. Dodala, že inokedy zavolali: "Mi volajú aj keď má dieťa čo i len teplotu, alebo je synovi zle." Preto sa Paťova mama rozhodla o incidente pozhovárať s riaditeľkou. Bol v tom totiž ešte jeden veľký háčik. "S pani riaditeľkou diskusia dopadla asi tak, že všetko, čo moje dieťa tvrdí je výmysel a nič nie je pravda."

Údajný učiteľ agresor je totiž synom samotnej riaditeľky školy. "Nejde o to, že je to môj syn. Keby to bol ktorýkoľvek učiteľ, tak je to môj zamestnanec . Nečudujte sa, že neviem povedať teraz konkrétne, pretože neviem presne ako sa situácia stala," tvrdila riaditeľka školy Zuzana Haciová. "Podľa vyjadrenia pani riaditeľky to vyzerá tak, že pri fúkaní nosa si moje dieťa zlomilo nos," dodáva Paťova nevlastná mama.  Tá je odhodlaná prípad dotiahnuť do konca a učiteľa postaviť pred spravodlivosť. Aj keď má obavy, že deti nebudú hovoriť pravdu zo strachu pred učiteľmi. "Z môjho pohľadu to vyzerá ako o pokus ututlať niečo, čo sa tu udialo."

Ná údajné násilnícke vyčíňanie učiteľa sa vraj pozerali viaceré deti a ďalší svedkovia: "Boli tam spolužiaci a ôsmaci a ešte učiteľka," tvrdí zranený Patrik. Preto sa pani Zuzana rozhodla obrátiť na políciu, aby kopance kolenom a facky preverili vyšetrovatelia. Nevlastná mama je zvedavá ako sa k tomuto incidentu, kde bol hlavným aktérom učiteľ a syn riaditeľky v jednej osobe, postaví zriaďovateľ, teda mesto.  "Nezasiahla nijakým spôsobom, aby moje dieťa ochránila a ja keď dávam dieťa do školy chcem, aby bolo v bezpečí," hovorí matka. 

"Je nám veľmi ľúto, že došlo k tomuto incidentu, samozrejme budeme trvať na dôkladnom prešetrení tohto prípadu a budeme súčinný orgánom polície," tvrdí Jozef Marko, hovorca magistrátu mesta Košice. Dotknutý učiteľ svoje stanovisko neposkytol. Prípad však budeme aj naďalej sledovať.

Obrovské zranenie dieťaťa z Michaloviec počas školskej olympiády skončilo až na súde, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy