Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zdochliny zvierat boli pohodené neďaleko domov. Pátrajú po páchateľovi
Zdielať na

Zdochliny zvierat boli pohodené neďaleko domov. Pátrajú po páchateľovi

KYJOV / Doslova poplach bol na severovýchode Slovenska v dedinke Kyjov. Policajti strážia pozostatky uhynutých domácich zvierat, ktoré niekto vyhodil len pár metrov od rodinných domov. Kto a prečo to urobil, sa zatiaľ nevie.

Policajná hliadka opáskovala miesto, kde našli kusy uhynutých zvierat. Starosta obce bol pobúrený z toho, čo na mieste videl. Vníma to ako zlú reklamu pre celú dedinu.

Vo vreci boli hlavne zajace, presnejšie povedané kusy ich tiel. Hlavy, labky, uši a aj vnútornosti. Zatiaľ sa nevie, či chcel takýmto spôsobom niekto zlikvidovať celý chov, alebo sa takto zbavil nepotrebných častí.

Niekto ich zrejme zabalil do vreca a zaviezol iba pár metrov za rodinné domy. Nepočítal s tým, že zrejme lesné zvieratá zakrvavené a zohavené časti z mecha poroznášajú po snehu. Starosta povedal, že v dedine nie je veľa chovateľov. Preto nebude možno až tak komplikované vypátrať, kto to takto neľudsky vyriešil.

"My ako veterinárna správa podávame trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," hovorí Miroslav Mikuda, štátny veterinárny lekár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy