Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Moderátor nazval Putina vrahom. Neospravedlní sa
Zdielať na

Moderátor nazval Putina vrahom. Neospravedlní sa

Google News Button Sledovať správy

MOSKVA / Rusko vyzvalo americkú televíziu Fox News, aby sa ospravedlnila za výrok svojho moderátora, ktorý nazval prezidenta Vladimira Putina vrahom. Ten sa ospravedlniť odmieta.

"Putinova administratíva v Moskve zrejme žiada, aby som sa ja, váš pokorný korešpondent, ospravedlnil za to, že som povedal, že starý Vlad je vrah. Už na tom pracujem, no môže to chvíľu trvať. Možno sa toho dočkáte okolo roku 2023," reagoval moderátor.

Neprijateľné a urážlivé

O'Reilly označil Putina za vraha počas rozhovoru so šéfom Bieleho domu Donaldom Trumpom, odvysielanom v nedeľu. Trump reagoval, že vrahovia sú aj v Spojených štátoch. "Čo si myslíte? Že naša krajina je až taká nevinná?" opýtal sa Trump.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov odmietol Trumpovu odpoveď komentovať, ale O'Reillyho vyjadrenie označil za neprijateľné a urážlivé. "Radi by sme od tejto ctihodnej organizácie dostali ospravedlnenie," uviedol v pondelok ráno na adresu Fox News.

Trump sa v nedávnej minulosti o Putinovi vyjadril pochvalne a naznačil, že pod jeho vedením by mohlo dôjsť k zlepšeniu americko-ruských vzťahov. Rovnako pochvalne hovoril aj Putin o Trumpovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy