Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nehoda v Markušovciach. Ján mal zlomenú panvu a stavce
Zdielať na

Nehoda v Markušovciach. Ján mal zlomenú panvu a stavce

MARKUŠOVCE / Zvuky majákov rozliehajúce sa obcou dávali tušiť vážny problém. Záchranné zložky vyrážali k ťažkej nehode v Markušovciach (okr. Košice). Ako to už býva zvykom, najhoršie dopadol nevinný vodič.

Hasiči a záchranári sa snažili dostať z rozbitého Citroënu ťažko zraneného muža. Ján mal v pláne ísť do potravín. To mu prekazil rudniansky vodič.

Vodič Citroënu dostal silný bočný náraz od Octavie. Autá skončili desiatky metrov od miesta zrážky. "Po príchode sme zistili, že je zakliesnená osoba v osobnom vozidle. Predlekárske vyšetrenie, po príchode RZP sme pomohli s vyprostením pomocou nosidiel z vozidla," hovorí veliteľ zásahu Karol Kampczyk. 

Vodič Octavie z Rudnian sa obcou podľa svedkov rútil vysokou rýchlosťou. Jeden z posádky sa na mieste vyjadril, že na tachometri bolo 120km/h. Obiehal všetko, čo mu prišlo do cesty. "Šupku z malinovky prehltol. Tak zato sa ponáhľal. Ale dačo sa stalo, nevieme, že čo," povedala obyvateľka obce Mária. 

"Vodič vozidla Citroën odbočoval vľavo a bol predchádzaný vozidlom Škoda Octavia. Pri odbočovaní a predchádzaní došlo k zrážke," uviedol súdny znalec z odboru dopravy Peter Onderuš.

Pri nehode zasahovali tri záchranárske posádky z okolia. Ťažko zraneného vodiča Citroënu si vzal do starostlivosti lekár. Záchranári sa venovali posádke Octavie. "Vodič jedného z vozidiel utrpel vážne poranenia. Bol však pri vedomí a komunikoval. Štyri osoby z druhého vozidla utrpeli ľahšie poranenia," rozpráva hovorkyňa Falck Katarína Načiniaková. 

Markušovčan Ján mal zlomeninu panvy, stavcov. Popoludní ho letecky transportovali zo spišskonovoveskej do košickej nemocnice vo vážnom stave. Aj za túto nehodu môže vážne porušenie pravidiel. Na jej objasnení pracuje aj policajný vyšetrovateľ so súdnym znalcom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy