Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia začala trestné stíhanie v prípade zrazenej 6-ročnej Katky
Zdielať na

Polícia začala trestné stíhanie v prípade zrazenej 6-ročnej Katky

MICHALOVCE / Šesťročná Katka z Michaloviec zomrela v stredu napoludnie po zrážke s autom. Dievčatko podľa polície viedlo bicykel po priechode pre chodcov, keď ju z cesty zmietol 85-ročný kňaz na dôchodku. Malá cyklistka utrpela pri nehode vážne poranenia hlavy. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

​Na priechode pre chodcov vyhasol v stredu život len šesťročnej Katky. Dnes už na mieste tragédie horia sviečky. Malá cyklistka prechádzala cez vozovku v sprievode svojho otca, keď ju z nej zmietol vodič škodovky. Dievčatko zostalo po silnej zrážke nehybne ležať na ceste.

"Podľa doterajších zistení 85-ročný vodič z Michalovského okresu viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda Fabia, pričom na križovatke došlo k zrážke so 6-ročnou cyklistkou, ktorá viedla bicykel po priechode pre chodcov," informuje hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová. 

Katku na mieste oživovali záchranári a vo vážnom stave ju previezli do nemocnice. Tam na následky zranení zomrela. Vodič auta zastavil od miesta zrážky približne päťdesiat metrov ďalej. Cyklistku idúcu po priechode si zrejme vôbec nevšimol.

"Je to farár z Palína a on stále denne chodí na aute. Seriózny chlap," hovoria Michalovčania. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodáva Mésarová. 

Michalovčania sa zhodli na tom, že bolo len otázkou času, kedy sa stane na tomto priechode nejaká tragédia. Prejsť z jednej strany cesty na druhú, je podľa nich občas veľmi nebezpečné.

Polícia žiada svedkov

"Miliónkrát tadiaľ chodím, tu neďaleko bývame, stále schádzam z bicykla, lebo jedno auto zastane a druhé z boku ho predbehne tak, že nedá prednosť. Chodia tu rýchlo autá. Keď sa vyrútia zo zákruty, tak môžem povedať, že až veľmi. Treba veľký pozor dávať, ja sa strašne bojím tadiaľto chodiť," hovoria Michalovčania. 

Polícia zároveň žiada o pomoc svedkov, ktorí videli priebeh nehody, aby sa osobne prihlásili na oddelení dopravných nehôd v Michalovciach, alebo zatelefonovali na známe telefónne číslo 158. "Bližšie okolnosti dopravnej nehody ako i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy," uviedla hovorkyňa polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy